Anti snurkbeugel tegen snurken Kruidvat

kruidvat winkel

Kruidvat is de grootste drogisterij van Nederland en je zou dan ook verwachten dat er een ruim aanbod aan anti snurkbeugels of andere anti snurk middelen in het assortiment zitten. Maar wanneer we op Kruidvat.nl zoeken, vinden we slechts twee soorten anti snurk producten: keelsprays en -strips. Uit wetenschappelijk onderzoek is echter gebleken dat een anti snurkbeugel in de meeste gevallen de beste optie tegen snurken is.

Waarschijnlijk is het voor jou het comfortabelst om een anti snurkbeugel, ook bekend als anti snurk bitje, bij Kruidvat te kopen, omdat er een winkel bij je in de buurt zit en Kruidvat een vertrouwd bedrijf is. Je kunt een anti snurkbeugel echter ook eenvoudig en betrouwbaar online kopen. Het pakketje kan in de meeste gevallen gewoon door de brievenbus, waardoor je niet eens thuis hoeft te zijn voor de bezorging ervan. Lees hieronder meer over de werking en verkrijgbaarheid van de anti snurkbeugel.

snurkbeugel kruidvat


Wat doet een anti snurkbeugel?

Een anti snurkbeugel is een mondprothese die snurkgedrag bij de bron aanpakt: het helpt bij het voorkomen van een blokkade van de luchtstroom in de keelholte. De beugel zorgt ervoor dat de onderkaak gedurende de nacht lichtjes naar voren wordt gedwongen, waardoor deze samen met de tong, het zachte gehemelte en de huig op zijn plek blijft. Hierdoor vindt er een normale ademhaling plaats en krijgen snurkklachten geen kans.

Een anti snurkbeugel is gemaakt van speciaal, niet-irriterend materiaal, waardoor het dragen van de beugel tijdens de nacht comfortabel is en je geen ongemak zult ervaren.

Een anti snurkbeugel wordt in de medische wereld meestal een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd; de beugel verplaatst (repositie) immers de onderkaak (mandibula).

werking snurkbeugel


Wetenschappelijk bewezen werking van de anti snurkbeugel

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd naar de werking van de anti snurk beugel, ofwel MRA. Hieruit is gebleken dat een anti snurkbeugel een zeer effectief middel tegen snurken is: bij grofweg 90% van de snurkers verminderen snurkklachten of verdwijnen ze zelfs helemaal met het gebruik van een MRA.

Eén van de onderzoeken is die van het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information (NCBI). Zij hebben in totaal bij 134 proefpersonen de werking van een anti snurkbeugel onderzocht. Vóór het onderzoek snurkte 96% van hen ernstig. Met het gebruik van een anti snurkbeugel was dit slechts 2%. Kortom: een zeer groot verschil. Het vervolgonderzoek dat ongeveer een jaar later plaatsvond wees uit dat 86% van de patiënten de anti snurkbeugel nog steeds iedere nacht gebruikte.

Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten is geconcludeerd dat een MRA is een zeer effectieve behandeling tegen snurken is bij het overgrote merendeel van de snurkers.

Anti snurkbeugel kruidvat


De voordelen van een anti snurkbeugel

Het gebruik van een anti snurkbeugel brengt vele voordelen met zich mee. Een aantal op een rij:

 • Wetenschappelijk aangetoonde werking tegen snurken in ongeveer 90% van de gevallen.
 • Laagdrempelig.
 • Direct resultaat: een anti snurkbeugel werkt direct vanaf het eerste gebruik. Het kan zijn dat het soms even wennen is om te slapen met de beugel, maar dit went vaak na 5 tot 7 dagen.
 • Comfortabel in gebruik: door het speciale materiaal worden irritaties voorkomen.
 • Eenvoudig te onderhouden: afspoelen met koud water is meestal voldoende. Er bestaan ook speciale reinigingstabletten tegen luchtjes, maar het gebruik hiervan is niet noodzakelijk. Let er daarnaast op dat deze middelen de beugel niet beschadigen.
 • Eenvoudig mee te nemen op reis. De beugel is gemakkelijk op te bergen in het bijbehorende doosje. Door het kleine formaat kunt u de beugel overal waar je wilt mee naartoe nemen. Let erop dat je de beugel niet bewaart op een plek warmer dan 38 graden Celsius.

snurkbeugel voordelen


Verschillende soorten anti snurkbeugels

Er bestaan vele soorten anti snurkbeugels die je op verschillende manieren kunt aanschaffen. Zoals we al zeiden is het helaas nog niet mogelijk om een anti snurkbeugel bij de Kruidvat aan te schaffen.

Wel kun je bijvoorbeeld een anti snurkbeugel op medische gronden laten aanmeten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen de KNO-arts, tandarts en het slaapcentrum. Het is ook een mogelijkheid om een anti snurkbeugel bij een gespecialiseerde kliniek te laten aanmeten. Vaak zijn deze opties echter veel gedoe en kunnen de kosten ervan zeer hoog oplopen, soms tot wel €800.

Gelukkig zijn er ook online aanbieders van anti snurkbeugels die een stuk goedkoper zijn en vaak net zo effectief. Het verschil tussen eerder genoemde beugels en beugels die je online koopt, is dat je het aanmeetproces zelf uitvoert. Dit doe je in de meeste gevallen met de zogenaamde ‘kook-en-bijt’-techniek. Dit proces is zeer eenvoudig en snel. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een glas heet water (net van de kook af), een glas koud water een een stopwatch. Vervolgens laat je de beugel zacht worden in het hete water, waarna je hem aanpast aan de vorm van je mond en gebit. Dan laat je de beugel hard worden in het koude water. De beugel is nu klaar voor gebruik.

Let erop dat je geen standaard beugel koopt die niet aanpasbaar is!

Anti snurkbeugel op maat maken


Een anti snurkbeugel online kopen

Gelukkig bestaan er naast Kruidvat diverse andere drogisterijen en webshops waar u een anti snurkbeugel kunt kopen.

In een eerder bericht hebben we al besproken welke anti snurkbeugel je het beste kunt kopen. Uit deze vergelijking kwam de anti snurkbeugel van Mr. Anti Snurk als beste uit de bus. We zetten hieronder verschillende websites voor je op een rij waar je anti snurkbeugels kunt kopen:

Mrantisnurk.nl: de officiële website waar je een “niet goed, geld terug” garantie geboden wordt.

Bol.com: Mr. Anti Snurk is de bestverkochte anti snurkbeugel op Bol.com. Naast snurkbeugels biedt Bol.com verscheidene andere anti snurkmiddelen aan.

Etos: de grootste drogist van Nederland.

Drogisterij.net: Biedt verscheiden anti snurkmiddelen aan. Ook hier is Mr. Anti Snurk de bestverkochte anti snurkbeugel.

Beslist.nl: Hier vind je een overzicht van vele webshops en online drogisterijen die anti snurkbeugels aanbieden.

Snurken.nl: Op deze pagina staat een overzicht van verschillende anti snurkbeugels met links naar de betreffende webshops.

mr anti snurk bestverkochte snurkbeugel van nederland


Veilig online winkelen

Online winkelen heeft zich in sneltreinvaart ontwikkeld. Het heeft vele voordelen ten opzichte van offline winkelen. Je hoeft niet door wind en regen naar de winkel en kunt gemakkelijk prijzen en producten vergelijken en informatie verzamelen voordat je overgaat tot het kopen van een product.

Wel is het belangrijk op te letten waar je koopt. Er zijn namelijk een hoop malafide en onbetrouwbare webshops. Gelukkig is het eenvoudig om te voorkomen dat je een aankoop doet bij één van deze winkels. Betrouwbare webshops zijn aangesloten bij onafhankelijke keurmerken van bijvoorbeeld Thuiswinkel.org of Webwinkelkeur.nl. Kijk hiervoor of één van de volgende logo’s op de webshop staan vermeld:

Controleer daarnaast ook of deze webshops wel echt zijn aangesloten bij deze keurmerken door op de logo’s te klikken. Kruidvat en Bol.com zijn bijvoorbeeld aangesloten bij Thuiswinkel.org.

thuiswinkel.org

webwinkelkeur


Ervaringen met de anti snurkbeugel van Mr. Anti Snurk

De website van Mr. Anti Snurk is aangesloten bij het keurmerk Webwinkelkeur, en het is dus 100% veilig om via de website een aankoop te doen. Dus hoewel het jammer is dat Mr. Anti Snurk niet bij Kruidvat te koop is, is het wel zeer eenvoudig om de beugel aan te schaffen. Op de website kunnen we tevens vele klantervaringen met Mr. Anti Snurk vinden. Het gemiddelde cijfer dat meer dan 500 klanten Mr. Anti Snurk geven is een 8.0, ofwel 4 sterren.

Een greep uit de ervaringen:

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren “Mijn vrouw is helemaal blij, maar vooral ik voel me weer fitter, energieker. Dit effect had ik nooit verwacht. Ik kan het iedereen aanraden.” F. van der Salm

Ervaring Mr. Anti Snurk vier sterren“Gebitje is snel en keurig verpakt geleverd. Na het op maat maken volgens de duidelijke handleiding het gebitje in gebruik genomen. Het is in het begin even wennen met slapen, maar het werkt bij mij perfect. Mijn vrouw kan weer fatsoenlijk slapen.” Pascal

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Anti snurk doet wat het belooft. Binnen 24 uur in huis. Het werk ook nog! Ik was een zware snurker.” J. Woudenberg

Ervaring Mr. Anti Snurk vier sterren“Na even wennen is het me aardig gelukt om het anti snurk beugeltje in te houden. Volgens mijn man werkt het prima, dus een goede oplossing voor een zeer onprettig geluid. Dus tot nu toe goed product!” A. Welp

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Keurig op tijd geleverd. Goede gebruiksaanwijzing en makkelijk naar de juiste stand te vervormen. Prima pasvorm. En het fijnste van alles: het snurken is voorbij! Het is heel even wennen aan t gebruik, maar doordat alleen de tanden in de beugel staan – en je niet een hele mond vol plastic hebt – is dit geen probleem. Erg blij mee!” Chris

Proefperiode

Er zijn ook klanten waarbij de anti snurkbeugel niet het gewenste effect heeft. Mr. Anti Snurk werkt met een niet goed, geld terug garantie, en daar kunnen klanten binnen 7 dagen gebruik van maken. Een aantal ervaringen:

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“Helaas, ik zal bij die 10% behoren waarbij deze anti snurkbeugel geen invloed heeft op het verminderen van mijn gesnurk. Contact opgenomen inverband met het gestelde probleem. De procedure niet goed geld terug werd door hun aangeboden. Hierbij zal ik niet nalaten aan vrienden en kenissen te informeren over de goede service en kwaliteit van het gestelde product.” E. Doumen

Ervaring Mr. Anti Snurk anti snurkbeugel vijf sterren“De anti snurkbeugel werkte helaas niet bij mijn moeder, maar wat een fijne service dat je de beugel terug mag sturen en je het geld teruggestort krijgt. Onze complimenten hiervoor en overigens ook voor de supersnelle bezorging van de beugel. ’s Avonds besteld, de volgende dag om 11.00 uur al in huis!” Hilda

Ervaring Mr. Anti Snurk vier sterren“Snel geleverd. Helaas bij mij niet het gewenste effect, netjes opgelost en snel geld retour. Fijn bedrijf!” Jeroen

snurkbeugel kruidvat


Wanneer een anti snurkbeugel niet gebruiken

Een anti snurkbeugel is voor het merendeel van de snurkers een geschikt middel tegen snurken. Een belangrijke vereiste is echter wel dat je gezonde eigen tanden kiezen moet hebben.

In de volgende situaties wordt het gebruik van een MRA afgeraden:

 • Als je lijdt aan een ernstige vorm van slaapapneu. Dit is een slaapstoornis waarbij de luchtweg tijdens de slaap soms geheel geblokkeerd raakt, met ademstops al gevolg. Raadpleeg bij het vermoeden van slaapapneu altijd een arts. Deze kan je adviseren over de verschillende behandelmethoden.
 • Indien je (een) gebitsprothese(s) draagt, bijvoorbeeld een kunstgebit.
 • Bij loszittende tanden
 • Bij kaakproblemen
 • Als je last hebt van tandenknarsen (bruxisme)

Welke middelen tegen snurken verkoopt Kruidvat wel?

Zoals we eerder al aanstipten, verkoopt Kruidvat twee soorten middelen tegen snurken: anti snurk keelsprays en -strips. Deze middelen hebben niet zo’n sterk effect als een anti snurkbeugel en zijn daarom met name geschikt voor lichte snurkers. Wat doen deze middelen precies tegen snurken?

Anti snurk keelspray

Er bestaan twee verschillende soorten anti snurk sprays: keelsprays en neussprays. Op de website van Kruidvat worden twee verschillende soorten anti snurk keelsprays aangeboden, van de merken Sleepzz en Snoreeze. Ze lijken geen neussprays te verkopen, in ieder geval niet via de website.

Anti snurk keelsprays zijn ontwikkeld om trillingen van de keelweefsels tegen te gaan. De sprays bestaan meestal uit verschillende oliën, vitaminen en andere werkzame bestanddelen. Voorbeelden van ingrediënten zijn onder andere olijfolie, zonnebloemolie, amandelolie, tea tree olie, pepermunt, eucalyptus, gember, lavendel, glycerine en soja. Keesprays zorgen er met name voor dat de keel wordt gesmeerd en verzacht en dat de keelspieren lichtjes worden aangespannen. Dit voorkomt dat ze tijdens de slaap gaan vibreren en snurken veroorzaken.

Anti snurk spray

Het nadeel van keelsprays is dat ze vaak niet de gehele nacht werken. Daarnaast kunnen ze niet opwerken tegen ernstige snurkklachten. Als jij bijvoorbeeld kampt met een keelblokkade door verslapte spieren, zal een spray daar niet genoeg aan kunnen doen om het gesnurk helemaal te stoppen. In dat geval is er grover geschut nodig.

Anti snurk keelstrips

Naast keelsprays verkoopt Kruidvat anti snurk keelstrips van Snoreeze. Deze strips plak je vóór het slapengaan tegen je gehemelte, waarna ze zullen smelten en de werkzame bestanddelen vrijkomen, voornamelijk verschillende micro-ingekapselde oliën en vitaminen. Vaak is aan keelstrips een muntsmaak toegevoegd. In feite werken de strips hetzelfde als keelsprays: ze hebben als doel dat lucht beter kan passeren om vibraties van de keelweefsels te voorkomen. Het nadeel is vaak dan ook dat ze niet sterk genoeg zijn om ernstig snurkgedrag tegen te gaan. Daarom wordt op den duur vaak overgeschakeld op effectievere anti snurk middelen.

Keelstrips tegen snurken

Alternatieve middelen voor de anti snurkbeugel

Mocht jij geen anti snurkbeugel kunnen of willen gebruiken, dan heb je gelukkig nog andere opties om van je snurkklachten verlost te raken. Lees hieronder een aantal alternatieve opties.

Tongstabilisator

Een tongstabilisator vaak gebruikt door mensen die geen eigen gebit meer hebben. Het middel is met name geschikt als je kampt met een slappe tongspier, waardoor de tong tijdens de slaap richting de keelholte valt en deze gedeeltelijk blokkeert.

Het apparaatje werkt door middel van een zuigend mechanisme dat de tong op zijn plek houdt. Je dient je tong in de stabilisator te steken en in de zuigballon te knijpen om een licht vacuüm te creëren. Dit houdt de tong op zijn plek en zal snurken voorkomen. Het middel is gemaakt van zacht en comfortabel en medisch siliconen, waardoor je geen ongemak zou moeten ervaren. Helaas blijkt uit ervaring dat veel gebruikers langdurig en permanent gebruik van het middel niet volhouden. Je kunt tongstabilisators vanaf ongeveer €34,50 kopen bij verschillende webshops.

Tongstabilisator tegen snurken

Neusspreider

Bij sommige mensen die snurken worden hun klachten veroorzaakt door een neusverstopping. Oorzaken hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn een verkoudheid, allergische reactie, neuspoliepen of een afwijkend neustussenschot. In deze gevallen wordt de neusademhaling bemoeilijkt, waardoor er overgeschakeld wordt op een geforceerde mondademhaling. Dit legt een negatieve druk op de keel, wat snurkklachten veroorzaakt.

Een neusspreider is een klein apparaatje dat bestaat uit twee buisjes die je in je neusgaten inbrengt. Dit zorgt ervoor dat ze verwijden en niet kunnen dichtklappen. Dit bevordert de luchtstroom en zorgt voor de aanvoer van meer zuurstof. Dit zal snurkklachten veroorzaakt door neusverstopping voorkomen. Helaas is ook de neusspreider niet bij Kruidvat te koop, maar wel via Bol.com.

Oorzaken van snurken

Als we snurken, maakt onze ademhaling een zagend of brommend geluid. Snurken ontstaat in de meeste gevallen doordat de luchtweg in de keelholte wordt belemmerd. Redenen hiervoor kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar meestal ligt de oorzaak in een verslapping van de spieren in de mond en keel, veroorzaakt door bijvoorbeeld ouderdom, alcoholgebruik, oververmoeidheid of het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals slaap- of kalmerende middelen. Het gevolg van de verslapte spieren is dat in liggende houding de tong, het zachte gehemelte en de huig naar achteren vallen en de keelholte blokkeren. Vaak snurken mensen daarom ook erger als ze op hun rug liggen.

Door de vernauwing van de luchtweg die door deze blokkade ontstaat, wordt de luchtstroom tijdens de ademhaling turbulent. Dit zorgt ervoor dat de weefsels in de keelholte gaan trillen. Deze trillingen veroorzaken het vervelende geluid dat wij waarnemen als snurken.

Ook andere zaken, zoals roken, overgewicht of een probleem in de neus (verkoudheid, allergische reactie) kan snurkklachten veroorzaken. In sommige gevallen kan een anti snurkbeugel ook dan een oplossing bieden, al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld een neusspreider.