Anti snurkbeugel voor vrouwen – waar moet je op letten?

Een anti snurkbeugel voor vrouwen lijkt op het eerste gezicht enkel een andere kleur te hebben. Maar is dit het enige verschil? Of zijn gebitten van vrouwen daadwerkelijk anders dan die van mannen?

Hebben vrouwen een ander gebit dan mannen?

Het simpele antwoord is nee. Het enige verschil is dat vrouwen door hormonen vaker last hebben van tandbederf. Echter is er geen verschil van de vorm van de tanden of de vorm van het gebit tussen mannen en vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Berlijn. Waarom wordt er dan een specifieke anti snurkbeugel voor vrouwen verkocht?

Waarin verschilt een anti snurkbeugel voor vrouwen?

De kleur, snurkbeugels die speciaal aan vrouwen worden verkocht worden roze gemaakt. Wat hiervan vindt mag je natuurlijk zelf weten, maar om hierop je aankoopbeslissing te baseren is wellicht niet het beste idee.Mandibulair Repositie Apparaat

De meeste anti snurkbeugels zijn overigens wit of transparant en zijn unisex: geschikt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Wat kost een anti snurkbeugel?

De kosten voor een anti snurkbeugel lopen uiteen van enkele tientjes tot wel duizend Euro. Belangrijkste bij de aanschaf is dat je er één koopt die op maat gemaakt is voor jouw gebit of dat je hem zelf op maat kunt maken. Lees in deze post een vergelijking tussen 5 verschillende anti snurkbeugels.

Waar te koop?

Je kunt een anti snurkbeugel eenvoudig bestellen bij online drogisterijen en webwinkels zoals bol.com.