Snurken verhelpen: de twee beste opties!

Snurken verhelpen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet zelden wordt er gekscherend gedaan over snurken. Zogenaamd grappige opmerkingen zoals “Heb je weer een bos omgezaagd?” zijn soms niet van de lucht. Hierdoor schamen snurkers zich vaak voor hun probleem. Feit is dat snurken vaker voorkomt dan men denkt en het kan leiden tot vervelende gezondheidskwaaltjes. Gelukkig bestaan er effectieve oplossingen om snurken te verhelpen. Hieronder behandelen we twee anti snurk middelen die je voorgoed van vervelende snurkklachten zullen verlossen.

Snurken verhelpen

Hoe wordt snurken veroorzaakt?

Vaak wordt er gedacht dat snurken door een probleem met de neus veroorzaak wordt. Dit is echter niet het geval. Snurken ontstaat door het trillen van de zachte delen van de mond en keel tijdens de slaap. Als je slaapt verslappen de spieren van de onderkaak en het zachte gedeelte van het gehemelte, waardoor ze naar beneden zakken en je luchtweg blokkeren. Deze blokkade van de luchtweg veroorzaakt trillingen en dus het snurkgeluid. Het verhelpen van snurken komt vooral neer op het voorkomen van de blokkade van de luchtweg. Hier bestaan definitieve oplossingen voor.

 

Snurken verhelpen: de twee beste opties

CPAP-machine: een drastische oplossing

De CPAP-machine is een beademingsapparaat en bestaat uit een flexibele buis en een masker dat aan het gezicht wordt bevestigd. CPAP staat voor ‘continuous positive airway pressure’. Wat de machine namelijk doet, is het constant aanvoeren van lucht bij de persoon die het masker draagt, waardoor een blokkade van de luchtweg voorkomen wordt en daarmee ook het snurkgeluid.

Snurken verhelpen met het CPAP-masker

Alhoewel het een effectieve manier is om snurken te verhelpen, kleven er ook een aantal nadelen aan de CPAP-machine. Ten eerste zul je voor de aanschaf van de machine diep in de buidel moeten tasten. De kosten liggen zo rond de €600, een flinke investering dus. Ten tweede is de machine niet erg comfortabel. Je kunt je voorstellen dat het niet erg lekker slaapt met een groot masker op je gezicht en een buis die constant in de weg zit.

De CPAP-machine wordt vaak ingezet als hulpmiddel bij mensen die lijden aan slaapapneu. Deze aandoening is ernstig en houdt in dat de patiënt helemaal stopt met ademen tijdens de slaap. Niet te verwarren met ‘normaal’ snurken dus! Voor mensen met slaapapneu is de CPAP-machine vaak de enige optie. Voor normale snurkers is de machine echter een vrij heftige inbreuk op je slaapritueel en is daarom meer een laatste toevluchtsoord. Gelukkig bestaat er een minder ingrijpend middel dat snurken op effectieve wijze kan verhelpen.

Snurken verhelpen met de anti snurkbeugel

Zoals al eerder gezegd, wordt snurken in 90% van de gevallen veroorzaakt door een blokkade van de luchtweg door de verslapte spieren van de onderkaak en het zachte gehemelte. De meest effectieve oplossing om snurken te verhelpen is een middel dat het probleem direct bij de oorzaak aanpakt. Een anti snurkbeugel doet dit: het voorkomt dat je onderkaak naar beneden zakt tijdens het slapen. Op deze manier blijft het zachte gehemelte op zijn plaats en de luchtweg vrij, waardoor snurken voorkomen wordt.

Snurken voorkomen met een anti snurkbeugel

Wetenschappelijk bewezen

De anti snurkbeugel is uitvoerig getest door de gerenommeerde Amerikaanse medisch wetenschappelijke onderzoeksorganisatie NCBI (National Center for Biotechnology Information). De snurkbeugel is wetenschappelijk effectief bewezen bij het verhelpen van snurken in 90% van de gevallen. De anti snurkbeugel wordt tevens door KNO-artsen aangeraden.

Welke anti snurkbeugel?

Bij de aanschaf van een anti snurkbeugel zijn er drie belangrijke dingen waar je op moet letten:

  1. Aanpasbaarheid op het gebit. Het is erg belangrijk dat de anti snurkbeugel comfortabel in je mond zit. Is dit niet het geval, zul je hem ’s nachts ongemerkt uit je mond duwen. Bij de betere anti snurkbeugels bestaat er de mogelijkheid de beugel aan te passen op jouw gebit. Let hier dus op bij de aanschaf.
  1. Garanties. De werking van de anti snurkbeugel kun je al na één of twee nachten constateren. Het kan echter gebeuren dat je niet tevreden bent met het resultaat. Je kunt in dit geval bij sommige merken je beugel terugsturen en je geld terugkrijgen. Let er dus bij de aanschaf op of het merk garantie heeft. Kijk wel goed uit voor de kleine lettertjes.
  1. Prijs. Door de juiste anti snurkbeugel te kopen, kun je veel geld besparen. In de basis is de werking van alle snurkbeugels gelijk, zolang de beugel aanpasbaar is. Mr. Anti Snurk is een nieuwe, Nederlandse aanbieder die sinds kort anti snurkbeugels verkoopt. Deze beugels zijn aanpasbaar en het bedrijf biedt tevens een ‘niet goed, geld terug’ garantie.

Kortom: snurken verhelpen is zeer zeker mogelijk. Door het gebruik van bovenstaande middelen is het probleem gemakkelijk te verhelpen. Je zult voortaan snurkvrij de nacht doorkomen en fit en uitgerust aan je dag kunnen beginnen. Lees in dit artikel meer snurken verhelpen.