SleepPro Snurkbeugel Standaard S1 – Review & Ervaringen

De SleepPro snurkbeugel standaard S1 onder de loep genomen. Als jij kampt met een snurkprobleem, weet jij als geen ander hoe vervelend dit is. Snurken is een hardnekkige kwaal die niet alleen jezelf maar ook je partner tot wanhoop kan drijven. Er bestaan vele anti snurk middelen die hét wondermiddel tegen snurken beweren te zijn. Eén daarvan is de zogenaamde anti snurkbeugel. In deze review gaan we dieper in op één van de vele verkrijgbare anti snurkbeugels op de markt: de SleepPro snurkbeugel Standaard S1. We gaan kijken hoe deze beugel precies werkt en of het daadwerkelijk een effectief middel tegen snurken is.

Anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel

Snurken wordt in de meeste gevallen veroorzaakt doordat tijdens de slaap de onderkaak, tong en het zachte gehemelte richting de keelholte vallen. Het gevolg hiervan is dat de luchtweg (gedeeltelijk) geblokkeerd raakt en de ademhaling wordt bemoeilijkt. Doordat lucht zich door een nauwe opening moet persen, ontstaan er vibraties van het keelweefsel. Deze vibraties veroorzaken het vervelende snurkgeluid.

Een anti snurkbeugel probeert snurken te voorkomen door het snurkprobleem bij de wortel aan te pakken. De officiële benaming voor een anti snurkbeugel is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Dit is een bitje dat je onderkaak en bovenkaak op elkaar houdt, waardoor de onderkaak niet naar achteren valt en de keelholte open blijft. Snurken wordt zo dus verhinderd.

SleepPro snurkbeugel Standaard S1

De SleepPro snurkbeugel Standaard S1

Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information (NCBI) heeft de werking van een MRA wetenschappelijk getest en heeft het middel effectief bevonden in 90% van de gevallen.

De SleepPro snurkbeugel Standaard S1

SleepPro is een Brits bedrijf dat zich, in samenwerking met MEDiTAS, sinds 1998 bezighoudt met het ontwikkelen van anti snurkbeugels. Ze focussen zich naast het oplossen van snurken ook op slaapdiagnostiek en de behandeling van andere slaapstoornissen. SleepPro is gevestigd in Winchester, maar heeft ook distributiecentra in de verenigde Staten, Europa en Australië. Het bedrijf heeft een scala aan verschillende anti snurkbeugels in hun assortiment, die verschillen in uitvoering en prijs. Eén daarvan is de SleepPro snurkbeugel Standaard S1 (ook wel de SleepPro Easifit genoemd).

SleepPro snurkbeugel Standaard S1

Bron: Bol.com

De SleepPro snurkbeugel Standaard S1 is de eenvoudigste en tevens goedkoopste anti snurkbeugel die SleepPro aanbiedt. Je kunt deze beugel aanpassen aan je gebit via de ‘kook-en-bijt technologie’. Dit houdt in dat je de beugel eerst in heet water legt waardoor hij zacht wordt, hem dan vormt naar je gebit en hem vervolgens hard laat worden in koud water. In principe zou de beugel nu goed moeten zitten. Als dit niet zo is, kan het proces herhaald worden. Doe dit liever niet vaker dan een aantal keer, omdat het materiaal dan niet meer goed vormt.

SleepPro Snurkbeugel Standaard S1 – Ervaringen

Op de eigen (Nederlandse) website van SleepPro staan 13 beoordelingen van klanten met de SleepPro snurkbeugel Standaard S1. Er is echter geen inzicht in of deze beoordelingen daadwerkelijk van klanten afkomen. Helaas beschikt het bedrijf niet over een onafhankelijk platform waar reviews over de snurkbeugel te vinden zijn.

SleepPro snurkbeugel Standaard S1

De SleepPro snurkbeugel Standaard S1 wordt ook op Bol.com aangeboden en daar zijn wel onafhankelijke reviews te vinden. In totaal hebben 12 klanten een beoordeling achtergelaten. Deze zijn zowel positief als negatief.

De klanten met positieve reviews schrijven dat het snurken bij hen is opgehouden en dat de slaapkwaliteit vooruit is gegaan. Een deel van hen geeft wel toe dat het erg wennen is om te slapen met een beugel in je mond. In het begin kan er sprake zijn van pijnlijke kaken en overmatige speekselproductie. Bij het merendeel van de gebruikers ging dit echter snel weer over.

Naast positieve ervaringen zijn er ook een aantal negatieve reviews van mensen bij wie de snurkbeugel niet heeft geholpen en die het een oncomfortabele oplossing vinden waar moeilijk aan te wennen is. Daarnaast schrijven zij dat de kwaliteit van de beugel naar hun mening soms te wensen overlaat. Het merendeel van de klanten is echter (vrij) positief.

Een greep uit de ervaringen die wij op Bol.com vonden:

SleepPro snurkbeugel Standaard S1 ervaringen - Piesje: Kan beter.

SleepPro snurkbeugel Standaard S1 ervaringen - Henkje123: Het product ziet er erg eenvoudig uit, maar je probeert wat. Eerst 's avonds maar eens volgens de beschrijving op maat maken. Daarna indoen en slapen. De volgende morgen vooral de vrouw enthousiast. Ik vooral kaakpijn. Volgende avond opnieuw afstellen, en het gaat al beter. Later nogmaals opnieuw afstellen, en het blijft toch iets wat in de mond is tijdens het slapen. Conclusie is dat het blijkbaar wel helpt, het vergt wel enige 'wen'tijd. Minpunt is dat een eenvoudig mondstukje behoorlijk aan de prijs is. Als je denkt dat dit een slaapprobleem van je vrouw oplost is het bedrag natuurlijk een schijntje.

SleepPro snurkbeugel Standaard S1 ervaringen - janholland: Na enkele keren gebruik zat er al een gat in............ Ik neem nu de officiële weg via de huisarts, Gratisssss.....

SleepPro snurkbeugel Standaard S1 ervaringen - EMCD: Het bitje lijkt op een hockeybitje. Het is vrij dik, daardoor kan ik niet met mijn mond dicht slapen als ik het in heb. Daardoor krijg je een droge keel en dus ook dorst. Er zit een handig gat aan de voorkant van het bitje wat ervoor zorgt dat je goed ademt. Het vormen naar je eigen gebit is vrij eenvoudig door de eenvoudige gebruiksaanwijzing...Wel heb ik nog steeds 1 plekje waar het niet helemaal goed zit. Maar dat is gewoon luiheid van mij dat ik het gebitje niet nogmaals heb gevormd. Ik ben super blij dat ik mijn bedgenoot niet meer wakker maak met mijn onbedoelde geluiden :). Voor mij is het ook meer een test of deze methode werkt. Ik ga uiteindelijk over naar een comfortabeler ding.

SleepPro snurkbeugel Standaard S1 ervaringen - Robbeknol: 't Is even wennen, dat ding in je mond en het idee aan een hockeywedstrijd te beginnen met een gebitsbeschermer. Maar die gewenning wordt beloond met een heerlijke, snurkvrije, bodemloos diepe slaap. Wat een fantastisch ding! De opslag is in een handig, onopvallend potje met schroefdop.

SleepPro snurkbeugel Standaard S1 ervaringen - anoniemU52: uitstekende vervanger voor de anders dure tandartsbezoeken/kosten voor het aan laten meten van een MRA.

De eindbeoordeling

Voordelen:

  • Bij een deel van de snurkers heeft de SleepPro een positief resultaat.
  • De beugel is eenvoudig en snel op maat te maken.
  • Gemaakt van irritatievrij materiaal

Nadelen:

  • De beugel is duurder dan vergelijkbare snurkbeugels die zelf op maat gemaakt kunnen worden.
  • Het is erg wennen om te slapen met een bitje in je mond en je kunt last krijgen van pijnlijke kaken of overmatige speekselproductie.
  • Het snurken houdt niet bij iedereen (geheel) op.

Onze eindbeoordeling:

Goede snurkbeugel, maar er zijn goedkopere alternatieven van dezelfde kwaliteit verkrijgbaar op bijvoorbeeld Bol.com.

De SleepPro snurkbeugel Standaard S1 kopen:

Je kunt de SleepPro snurkbeugel Standaard S1 voor €35,95 eenvoudig bestellen op Bol.com.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Mr. Anti Snurk en SleepPro. SleepPro biedt twee verschillende anti snurkbeugels aan, de SleepPro Standaard S1 en de Flex. Van deze twee past de Flex zich nog beter aan uw gebit aan. De SleepPro Standaard S1 […]

Reacties zijn gesloten.