Snoreeze keelstrips tegen snurken: een effectieve oplossing?

Snurken begint vaak als onschuldig kwaaltje, maar kan ongemerkt uitgroeien tot een ernstig snurkprobleem. Dit zorgt niet alleen voor veel overlast voor je partner, maar is ook slecht voor je eigen gezondheid. Het is daarom slim om niet te lang aan te modderen met snurkklachten. Snoreeze heeft keelstrips tegen snurken ontwikkeld die zouden helpen om snurkgedrag tegen te gaan. Wat zijn deze Snoreeze keelstrips tegen snurken precies en zijn ze inderdaad effectief?

Snoreeze keelstrips tegen snurken

Hoe ontstaat snurken?

Snurken ontstaat als er sprake is van een vernauwde luchtweg die de ademhaling belemmert. Deze vernauwing van de luchtweg vindt meestal plaats in de overgang van de neus- naar keelholte (achter de huig) of in de keelholte (het gebied achter de tong). Het gevolg is dat er tijdens de ademhaling een turbulente luchtstroom ontstaat, waardoor het zachte gehemelte met de huig, de tong en de wanden van de keelholte gaan trillen. Dit veroorzaakt het snurkgeluid. In sommige gevallen vindt de vernauwing plaats in de neus. Er ontstaat dan een te lage luchtdruk in de keelholte bij het inademen. Ook dit zorgt voor snurkklachten.

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een vernauwing van de luchtweg, zoals:

  • Een neusverstopping of nauwe neusholte, door bijvoorbeeld zwelling van het neusslijmvlies (bij verkoudheid of allergie), neuspoliepen, een zeer platte neus of een scheef neustussenschot.
  • Verslapping van de spieren van het zachte gehemelte, de huig en de tong. Redenen hiervoor kunnen zijn: alcoholgebruik, oververmoeidheid, ouderdom of slaap- of kalmerende middelen.
  • Slapen op de rug.
  • Verdikte keelwanden door bijvoorbeeld overgewicht, roken of brandend maagzuur.
Snurken

Bron: Kno.nl

Snoreeze keelstrips tegen snurken

Wat zijn Snoreeze keelstrips?

Snoreeze keelstrips verstevigen en smeren de weefsels achter in de keel, waardoor lucht beter kan passeren en er minder trillingen van keelweefsels plaatsvinden. Snurkers dienen de keelstrips vlak voor het slapengaan tegen het gehemelte te plakken, waarna ze door de warmte oplossen. Hierbij komen de speciale ingrediënten vrij die hun werk kunnen doen. Deze ingrediënten bestaan voornamelijk uit micro-ingekapselde natuurlijke oliën en vitaminen. Tevens is er een muntsmaak aan de strips toegevoegd.

Snoreeze keelstrips tegen snurken

Bron: Snurken.nu

Het is belangrijk om na het aanbrengen van de keelstrip niets meer te eten of drinken, omdat dit de werking van de strip teniet zal doen. Snoreeze geeft op de verpakking ook aan om het gebruik van alcohol te vermijden. Dit omdat alcohol een spierverslappende werking heeft en een belangrijke oorzaak is van snurken. Met alcohol op zullen de strips waarschijnlijk dan ook geen effect hebben.

Een pakje met 14 Snoreeze keelstrips kost rond de €6,95 (Kruidvat). Ze zijn ook online te bestellen bij verschillende webshops. Snoreeze beweert dat één strip acht uur lang werkzaam is, en dus heb je in principe genoeg aan een strip per nacht. Dit betekent dat je met een doosje twee weken kunt doen.

Zijn Snoreeze keelstrips effectief tegen snurken?

Er zijn op internet verschillende ervaringen met Snoreeze keelstrips te vinden. Zo heeft de Consumentenbond een kleine test uitgevoerd. Zij vroegen drie snurkers om de keelstrips uit te proberen. Helaas was slechts één van hen enthousiast. De tweede tester kreeg last van een slijmerige substantie in de keel, en de derde merkte ‘wel wat’ verbetering, maar was niet overtuigd.

Snoreeze keelstrips tegen snurken

Bron: Snurken.nl

Op de website van Amazon (Verenigd Koninkrijk) zijn ook ervaringen met de Snoreeze keelstrips te vinden. Ook daar zijn de ervaringen wisselend. Slechts 1 op de 4 snurkers merkt een duidelijke verbetering. 40% van de klanten is echter niet tevreden met de keelstrips en geeft slechts 1 of 2 sterren. Zij zijn van mening dat de strips geen verbetering laten zien en ook niet altijd 8 uur lang werken. Ook vinden ze het gebruik van de keelstrips oncomfortabel en ervaren ze een overmatige speekselproductie of juist een droge mond bij het wakker worden. Daarnaast wordt de prijs door velen gezien als een negatieve factor. Je zult de keelstrips immers steeds opnieuw moeten blijven kopen, in tegenstelling tot een herbruikbaar anti snurk middel.

Conclusie

Keelstrips kunnen effectief zijn, maar er is geen garantie dat jij tot de gelukkigen behoort die (genoeg) verbetering merken. Dit is een kwestie van uitproberen.

Belangrijk om aan te stippen is het feit dat Snoreeze keelstrips voor snurkers die kampen met een neusblokkade waarschijnlijk niet veel zullen doen. Zij hebben meer aan een anti snurk middel dat zich richt op deze blokkade, zoals een neusspreider. De keelstrips kunnen wel als aanvulling worden gebruikt.

Ook ernstige snurkers die kampen met extreem verslapte spieren in de keelholte zullen waarschijnlijk meer baat hebben bij een ander, krachtiger anti snurk middel, zoals een anti snurkbeugel.

Overige tips tegen snurken

  • Verminder je alcoholconsumptie
  • Ga afvallen
  • Stop met roken
  • Ga niet slapen met een volle maag
  • Gebruik een effectief oraal anti snurk middel. Voor het beste resultaat raden KNO-artsen een anti snurkbeugel aan.

Wat is een anti snurkbeugel?

Een anti snurkbeugel is een bitje dat je ’s nachts draagt. Het dwingt je onderkaak lichtjes naar voren, waardoor ook je tong, zachte gehemelte en huig op hun plek blijven. Dit zorgt ervoor dat je luchtweg gedurende de nacht open blijft en snurken wordt voorkomen.

Anti snurkbeugel als alternatief voor Snoreeze keelstrips tegen snurken

Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information heeft de effectiviteit van een anti snurkbeugel, ook wel Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), onderzocht. Hun conclusie luidt dat een anti snurkbeugel voor grofweg 90% van de snurkers een effectief middel tegen snurken is.

Trajecten voor een anti snurkbeugel of MRA via de KNO-arts, tandarts of een particuliere kliniek zijn vaak erg duur (zo’n €700) en duren lang. Daarom kun je een anti snurkbeugel het beste online kopen bij één van de vele webshops. Kijk uit dat je kiest voor een aanpasbare anti snurkbeugel die je zelf op maat kunt maken en dus perfect op je gebit aansluit. Het aanpasproces voer je eenvoudig thuis uit. Standaard beugels zijn vaak oncomfortabel en zullen hierdoor hun werk niet goed kunnen doen.

Een voorbeeld van een zelf aanpasbare anti snurkbeugel met zeer veel positieve ervaringen is Mr. Anti Snurk. Ook in deze review komt deze beugel als beste uit de bus. Je kunt Mr. Anti Snurk al voor €27,95 bestellen via de officiële website. Het bedrijf biedt tevens een niet goed, geld terug garantie van 7 dagen.