Wat te doen tegen snurken?

In de Nederlandse slaapkamers hebben ongeveer 6 miljoen mensen regelmatig last van snurken. Hierdoor is snurken één van de grootste slaapproblemen die er bestaan. Vrijwel iedereen krijgt ooit wel eens te maken met snurkgedrag. Is het niet als de snurker zelf, dan wel als partner van een snurker. Iedereen die lijdt aan snurken wil niets liever dan weten wat te doen tegen snurken. Gelukkig is een snurkprobleem vrij eenvoudig op te lossen. Snurken hoeft je vanaf vandaag dus niet langer uit je slaap te houden.

Wat te doen tegen snurken

Waarom snurken we eigenlijk?

Voordat we op zoek gaan naar wat te doen tegen snurken is het belangrijk om eerst naar de achterliggende oorzaak van snurkgedrag te kijken. Als je de bron van je snurkprobleem weet, is het immers gemakkelijker om een geschikte oplossing te vinden. In een ander artikel dat is verschenen op onze blog kun je meer lezen over de verschillende oorzaken van snurken.

Wat te doen tegen snurken? Een aantal tips:

Gezonde levensstijl

De meest natuurlijke en verreweg goedkoopste remedie tegen snurken, is het aanmeten van een gezonde levensstijl. Of je snurkprobleem nu het gevolg is van een andere aandoening of niet, een gezond leefpatroon helpt altijd om beter te slapen en om je fitter te voelen. Lees verder voor tips over hoe een gezonde levensstijl je van je snurkprobleem af kan helpen.

Huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes tegen snurken

In plaats van veel geld uit te geven aan producten of behandelingen die je helpen om te stoppen met snurken, kun je ook gaan voor een goedkopere oplossing. Zo bestaan er simpele huismiddeltjes die een oplossing kunnen bieden. Succes is niet gegarandeerd maar het is zeker de moeite waard om uit te proberen. Lees hier verder voor echte huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes tegen snurken.

Wat te doen tegen snurken

Anti snurk middelen

Er zijn veel verschillende middelen die je kunnen helpen om te stoppen met snurken. Sommige werken echter wat beter dan andere. Eerder schreven we al een artikel over effectieve anti snurk middelen.

Het effectiefste anti snurk middel dat wordt aangeraden door KNO-artsen is de zogenaamde anti snurkbeugel. Dit is een tandheelkundige beugel die de meest voorkomende oorzaak van snurken aanpakt: het naar achteren zakken van de onderkaak en slappe weefsels tijdens de slaap. Het gevolg hiervan is dat de keelholte geblokkeerd raakt, met snurken als gevolg. Een anti snurkbeugel houdt de onderkaak op zijn plek en voorkomt daarnaast het naar achteren vallen van de tong en het zachte gehemelte.

 

Behandelingen om te stoppen met snurken

Wanneer huismiddeltjes en andere producten tegen snurken toch niet werken, zou een operatie misschien de oplossing kunnen bieden. Dit zijn echter geen eenvoudige ingrepen en lossen niet bij iedereen het snurkprobleem 100% op. Lees verder voor meer informatie over chirurgische ingrepen tegen snurken.

In toekomstige posts zullen we verder ingaan op de vraag “wat te doen tegen snurken?” regelmatige zullen we nieuwe oplossingen, middelen, behandelingen en andere opties tegen snurken bespreken.