Een goede nachtrust: ontspannend slapen is ontspannend leven

Op het eerste gezicht lijkt dit “smartbed” zo uit the Jetsons te komen, maar met de claim een einde te maken aan slechte nachten dankzij ronkende bedpartners of een zere rug lijkt dit tegelijkertijd het bed voor de toekomst. Al meer dan veertig jaar lang worden tijdens de CES in Las Vegas de nieuwste snufjes op het gebied van consumenten technologie gepresenteerd. Tijdens CES 2014 presenteerde het Amerikaanse bedrijf Select Comfort haar paradepaardje: de Sleep Number x12. De Sleep Number x12, of het “smartbed” zoals veel mensen hem al noemen, zal zomaar eens het bed van de toekomst kunnen zijn. Het bed promoot een goede nachtrust en laat je slapen als een roos. Waarom is dit bed zo speciaal? Wij zetten de pluspunten op een rijtje.

sleep number x12 voor een goede nachtrust

Bron: Newsy.com

1. Slapend leren

Het belangrijkste voor een goede nachtrust is een bed met een goed matras. Veel mensen zweren bij memory foam, maar Select Comfort weet dit naar een compleet nieuw level te brengen. Het matras van de Sleep Number heeft ingebouwde sensoren die gedurende de slaap alle lichaamsbewegingen, ademhalingen en de hartslag monitoren. Deze gegevens worden opgeslagen en naar een speciale applicatie gestuurd. De volgende ochtend kun je op deze app je slaap IQ op terug vinden met daarin allerlei informatie over je nacht en tips over hoe je de volgende nacht beter zou kunnen slapen. Ontspannend slapen was nog nooit zo eenvoudig!

Goede nachtrust met Sleep Number x12

2. Slapen zoals jij dat wilt

Daarnaast kun je het matras volledig naar je eigen wensen aanpassen. Geen gemopper meer met je bedpartner over een te hoog voeteneind of een te zacht matras: dankzij de Sleep Number bepaal je alles zelf. Het matras is volledig in hoogte en stevigheid aan te passen. Dit kan niet alleen eenvoudig met de afstandsbediening maar zelfs met je eigen stem. Zelfs een massage is mogelijk; zodra je er om vraagt heb jij een masserend matras. Hierdoor is een goede nachtrust gegarandeerd.

Goede nachtrust met Sleep Number x12

3. Oordoppen tegen snurken? Vanaf nu verleden tijd!

Niet alleen het matras is door Select Comfort voorgoed de 21e eeuw ingestuurd. Ook het eeuwenoude “hé-hou-jij-eens-op-met-snurken-porretje” krijgt dankzij de Sleep Number x12 een slinger naar 2014. Omdat beide kanten van het bed afzonderlijk van elkaar te bewegen zijn, kun je ’s nachts, wanneer je weer eens wakker bent geworden van je snurkende partner, hem of haar nu eenvoudig met je eigen afstandsbediening van het snurken af krijgen. Klik simpelweg op “snurkende partner” op je afstandsbedining en het bed zorgt ervoor dat die kant van het matras zachtjes begint te bewegen. Het matras beweegt nu zachtjes op en neer en zorgt hierdoor voor een betere opening van de luchtwegen van je snurkende partner, zonder hem of haar wakker te maken.

Goede nachtrust met Sleep Number x12

Bron: 24gadget.ru

Benieuwd naar meer snufjes van dit “smartbed” bekijk dan het filmpje hieronder.

Aardig prijskaartje

Dit futuristische bed komt natuurlijk met een flink prijskaartje. Het bed is te koop vanaf $8000,- (ongeveer €5800). Wil je uitgebreider en luxer slapen dan is er ook nog een geavanceerdere versie te koop met speciaal nachtkastje en extra zijpaneel. Deze luxe uitgave is er voor $11000,-. Een hoop geld, maar gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen voor een fijne en goede nachtrust.

Goedkope oplossingen voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust hoeft zeker niet zoveel geld te kosten. Hieronder volgen enkele tips om weer uitgerust wakker te worden:

Beperk de tijd die je daadwerkelijk in bed doorbrengt

Gebruik je bed alleen daar waar het voor bedoeld is, dus alleen om te slapen en voor seksuele activiteiten. Lees niet, eet niet, kijk geen TV bed en ga niet internetten in bed. Zet uw wekker en zorg ervoor dat u iedere ochtend op dezelfde tijd opstaat.

Volg een constant slaaprooster

Ieder mens is verschillend, maar gemiddeld hebben we zo’n zeven tot acht uur slaap per nacht nodig. Zorg daarom voor regelmaat, ga op een vast tijdstip naar bed en sta op een vast tijdstip op.

Goede nachtrust

Controleer de kamer op lawaai, temperatuur, vochtigheid en comfort

Zonder dat we het veelal merken kan lawaai die we ’s nachts ervaren (vliegtuigen die overvliegen, auto’s die langs rijden) onze slaap verstoren. De kwaliteit van de slaap wordt minder waardoor we in de ochtend vermoeid wakker worden.

Ook te lichte en te warme slaapkamers kunnen een goede nachtrust beïnvloeden. Probeer hier bij de keuze voor bedlinnen of een nieuw bed dus rekening mee te houden.

Help uw snurkende partner

Op nummer twee in de top vijftien van meest irritante geluiden staat snurken. Een snurkende partner kan dus flink wat overlast veroorzaken. Soms helpt een porretje in de rug maar vaak is het snurken chronischer van aard. Het enige wat dan helpt is een anti snurk middel.

Eén van de effectiefste anti snurk middelen is de anti snurkbeugel. Dit is een beugel die de onderkaak lichtjes naar voren houdt, waardoor de keelholte gedurende de nacht vrij blijft. Hierdoor wordt snurken voorkomen. 90% van de snurkers heeft baat bij een anti snurkbeugel.

Anti snurkbeugel voor goede nachtrust

Alles samengevat zou je kunnen zeggen dat we het bed van de toekomst hebben gevonden, echter de huidige prijs zorgt er voor dat we hier voorlopig alleen nog maar van kunnen dromen.