Snurken is een probleem waar veel mensen vroeg of laat mee te maken zullen krijgen. Is het niet als snurker zelf, dan is het wel als bijvoorbeeld de partner van een snurker. Het natuurlijkste en goedkoopste middel om te stoppen met snurken is te kiezen voor een gezonde levensstijl.

Evenwichtige voeding

Het belangrijkste uitgangspunt van een gezonde levensstijl is een evenwichtige voeding. Het helpt niet alleen het snurken te verminderen, het versterkt ook de effecten van de overige oplossingen die u toepast op uw snurkprobleem.

Afvallen & Sporten

Snurken wordt vaak veroorzaakt door een obstructie van de luchtwegen. Door wat gewicht te verliezen zal niet alleen uw algehele gezondheid verbeteren, het zorgt ook voor wat verminderen van het vetweefsel in uw nek en hals waardoor de snurkende ademhaling zal afnemen.

In het verlengde hiervan ligt het sporten. Door te sporten zullen al uw spieren versterken, waarmee ook de spieren in uw nek wat u zal helpen te stoppen met snurken.

Drink geen alcohol voor het slapen

Zoals hierboven al aangegeven, wordt snurken vaak veroorzaakt door een obstructie van de luchtwegen. Deze obstructie ontstaat doordat de spieren zich tijdens het slapen ontspannen waardoor de spierspanning afneemt. Alcohol zorgt ervoor dat de spieren zich nog meer gaan ontspannen waardoor het een van de oorzaken van snurken kan zijn.

Stop met roken

Een andere oplossing die goed kan helpen om van uw snurkprobleem af te komen is door te stoppen met roken. Net zoals alcohol, zorgt ook roken ervoor dat het gehemelte zich ontspant waardoor dit het snurken kan versterken. Daarnaast kan overmatig roken ervoor zorgen dat de lucht inname sterk afneemt waarmee het ook een veroorzaker van snurken kan zijn.

Verander uw slaapgewoonten

Ook het opbouwen van een vast slaapritme, waarin u op gezette tijden gaat slapen en weer op staat, kunnen een oplossing zijn voor uw snurkprobleem. Een andere oplossing zou kunnen zijn om uw slaaphouding aan te passen. Veel mensen snurken wanneer zij op hun rug slapen, probeer daarom om u zelf aan te leren om op uw zij te gaan slapen. Dit kan bijvoorbeeld door een tennisbal om uw rug te knopen waardoor op uw rug slapen erg onprettig wordt. Tenslotte is het ook aan te raden om voor het slapengaan uw neus volledig vrij te maken. Doe dit bijvoorbeeld door uw neus goed te snuiten, neusspray te gebruiken of door te stomen.

Pas uw slaapkamer aan

Ook wat aanpassingen in uw slaapkamer kunnen u eenvoudig helpen te stoppen met snurken. Zorg voor een goede luchtvochtigheid; droge lucht kan de luchtwegen belemmeren wat snurken tot gevolg kan hebben. Of probeer het hoofeinde van uw bed eens hoger te zetten dan uw voeteneinde zodat u vrijer kunt ademhalen.

Mochten deze middelen, net zoals de andere producten en behandelingen genoemd op deze website, nu niet helpen om te stoppen met snurken dan is het verstandig om eens contact op te nemen met de huisarts. Hij of zij kan u helpen om een geschikte oplossing te vinden.

6 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] meeste middeltjes tegen snurken vergen, zoals hierboven al aangegeven, een verandering in de levensstijl. En om heel […]

  2. […] Stop met roken en drinken: Dat roken en het drinken van alcohol een slechte invloed op de gezondheid hebben is al langer bekend. Roken en drinken kunnen echter ook een snurkende ademhaling tot gevolg hebben. Zowel roken als het drinken van alcohol zorgen ervoor dat je spieren, en daarmee ook de spieren in het gehemelte, zich ontspannen. Hierdoor kunnen ze tijdens de slaap verzakken en voor een obstructie van de luchtwegen zorgen. Op zoek naar meer tips voor een gezonde levensstijl? Klik dan hier. […]

  3. […] Het meest natuurlijke en verreweg goedkoopste anti snurkmiddel is het hebben van een gezonde levensstijl. Of uw snurkprobleem nu het gevolg is van een ziekte of niet, een gezond levenspatroon helpt altijd. Lees verder voor tips over hoe een gezonde levensstijl u van uw snurkprobleem af kan helpen. […]

  4. […] Gezonde Levensstijl […]

  5. […] Gezonde Levensstijl […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *