Anti snurk horloge: effectief tegen snurken?

Veel mensen hebben er last van: een snurkende partner. De geluidsoverlast die dit met zich meebrengt heeft niet zelden slapeloze nachten of nachtelijke verhuizingen naar de bank tot gevolg. Ondanks dat de “boosdoener” het zelf vaak niet doorheeft en rustig verder ronkt, kan een simpel snurkprobleem zich ontwikkelen tot een flink relatieprobleem. Gelukkig bestaan er verschillende anti snurk middelen die het snurken kunnen tegengaan. Eén van deze anti snurk middelen is het anti snurk horloge, in sommige gevallen ook wel een anti snurk armband genoemd. Lees hieronder wat een anti snurk horloge doet en of dit middel je daadwerkelijk van je snurkprobleem kan afhelpen.

Anti snurk horloge

Hoe ontstaat snurken?

Snurken wordt veelal veroorzaakt door een vernauwing of blokkade van de luchtwegen in de neus of keel. Het gevolg hiervan is dat lucht minder ruimte heeft om zich te verplaatsen en turbulent wordt. Deze turbulente luchtstroom zorgt voor trillingen van het keelweefsel, met het vervelende snurkgeluid tot gevolg.

Hoe werkt een anti snurk horloge?

Een anti snurk horloge maakt gebruik van acupunctuurtechnieken om de snurker van zijn kwaal af te helpen. Voor het slapengaan plaats je het anti snurk horloge om één van je polsen. De producenten van anti snurk horloges zeggen dat ze comfortabel zijn om te dragen, waardoor je ongestoord kunt inslapen. Pas wanneer je begint te snurken laat het anti snurk horloge zijn ware aard zien. Het meet gedurende de slaap het geluidsniveau in de slaapkamer, en wanneer het opmerkt dat je aan het snurken bent komt het anti snurk horloge in actie. Het activeert een systeem dat met elektronische schokjes bepaalde drukpunten in de pols stimuleert. Deze elektronische schokjes zijn zo zacht dat de snurker er niet wakker van wordt, maar wel de zenuwen voldoende stimuleert om een andere slaappositie aan te meten.

werking anti snurk horloge

Te goed om waar te zijn?

En? Is een anti snurk horloge een goede oplossing tegen snurken? Niet als we verschillende reviews mogen geloven (1,2 & 3). Het middel is er dan ook alleen ter bestrijding van de symptomen van snurken, en doet niets aan de structurele oorzaken van snurken. Het lijkt dan ook vooral een hoop gebakken lucht.

Voor een langduring en effectief resultaat kunnen snurkers hun heil beter zoeken in een anti snurk middel dat snurkklachten bij de bron aanpakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een anti snurkbeugel, in de wetenschap ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd.

Een anti snurkbeugel is een bitje dat je ’s nachts draagt en dat de onderkaak op zijn plek houdt. Dit voorkomt het naar achteren zakken van de onderkaak, tong en het zachte gehemelte tijdens de slaap. Hierdoor blijft de keelholte open en wordt snurken voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek heeft de werking van een MRA bewezen: 90% van de snurkers heeft er baat bij. Een voorbeeld van een voordelige en effectieve anti snurkbeugel is Mr. Anti Snurk: