Beste slaapmasker review – Wat maakt een goed slaapmasker?

Voor sommige mensen is natuurlijk in slaap vallen, op welke plek dan ook, geen enkel probleem. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met deze kwaliteit en hebben we soms een extra steuntje nodig. Vaak hebben we moeite met het filteren van omgevingsfactoren, zoals (dag)licht. Bij een lange vlieg- of busreis kan het bijvoorbeeld lastig zijn om in slaap te vallen en goed uitgerust op de bestemming aan te komen. Een goed slaapmasker zorgt ervoor dat je je in volledige duisternis waant, waardoor je zonder zorgen kunt genieten van een ongestoorde slaap. Maar wat veel mensen niet weten is dat een slaapmasker de slaapkwaliteit in je eigen huis ook flink kan verbeteren. Hij zou dus eigenlijk elke nacht gebruikt moeten worden. Investeren in een goed slaapmasker is dus zeker geen verspilling. Daarom bespreken we hieronder het beste slaapmasker voor jou!

Beste slaapmasker slapende vrouw

Waarom een slaapmasker?

Het stofje melatonine (een slaaphormoon) zorgt ervoor dat onze biologische klok goed functioneert en dat we ontspannen in een diepe slaap vallen. Hoe meer melatonine je lichaam aanmaakt, hoe beter de kwaliteit van je slaap is. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de hoeveelheid melatonine die wordt aangemaakt. Eén van de belangrijkste factoren is duisternis. Het is wetenschappelijk aangetoond dat slapen in absolute duisternis de kwaliteit van de slaap ten goede komt. Dit komt omdat er dan meer melatonine wordt aangemaakt en je dieper zult slapen.

Thuis kan je slaap worden beïnvloed door licht dat je slaapkamer binnen komt, bijvoorbeeld van lantaarnpalen, grote gebouwen of de ochtendzon. Door het gebruik van een slaapmasker worden je ogen compleet afgesloten en dit voorkomt dat er licht naar binnen komt. Maar waaraan moeten het beste slaapmasker nog meer voldoen?

Eigenschappen van het beste slaapmasker

Belangrijk voor een kwalitatief goed slaapmasker is dat hij absoluut geen licht door mag laten. De stof moet dus compleet verduisterend zijn en de pasvorm optimaal. Verder is het belangrijk voor een goed slaapmasker dat hij zacht is en gemaakt van een irritatievrije stof, zodat hij comfortabel zit. Let verder ook op de verstelbaarheid van het masker: een slaapmasker van goede kwaliteit is verstelbaar, zodat hij precies op de grootte van je hoofd kan worden aangepast. Dit voorkomt dat hij tijdens de nacht zal schuiven.

De beste slaapmaskers op een rijtje & waar te koop

Er zijn vele slaapmaskers op de markt, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder zetten wij een aantal slaapmaskers op een rijtje, zodat je kunt beslissen wat voor jou het beste slaapmasker is.

Tempur slaapmasker

Eén van de beste slaapmaskers is het Tempur slaapmasker, gemaakt van drukverlagend Tempur materiaal. Hierdoor kunnen je ogen optimaal rusten en kun je genieten van een ontspannen slaap. Het masker biedt totale verduistering en heeft een comfortabele pasvorm. Helaas is het een vrij duur masker. Hij is te koop op Bol.com en de prijs bedraagt €26,10. Doordat het masker vrij dik is, is het voor sommige mensen onaangenaam om ermee op hun zij te slapen, maar dit is iets dat je persoonlijk moet ondervinden.

beste slaapmasker tempur

Night-Night slaapmasker

Het Night-Night slaapmasker is gemaakt van 100% zijdezacht katoen en voorkomt daardoor irritatie. Door de goede pasvorm en de aanwezigheid van een neusbrug sluit het masker perfect aan en zorgt voor volledige duisternis tijdens je slaap. Ook voorkomt dit masker druk rondom de ogen. Hij is in grootte verstelbaar wat zorgt voor maximaal comfort. je kunt dit slaapmasker hier bestellen voor €17,95. Door de prijs-kwaliteit verhouding is dit naar onze mening wellicht wel het beste slaapmasker op de markt. Nog een voordeel is dat je er een gratis paar oordopjes bijkrijgt!Beste slaapmasker Night-Night vooraanzicht

 

Do It Yourself: maak je eigen slaapmasker!

Voor de creatievelingen onder ons is het vast geen uitdaging, maar ook voor iemand met twee linkerhanden is dit een eenvoudige klus: je eigen slaapmasker maken. Zorg voor een fijne, verduisterende stof, een stuk elastiek en naald en draad. Begin met het knippen van de stof in een vorm die je ogen bedekt. Naai het elastiek eraan vast, en klaar! Je kunt je slaapmasker eventueel nog afmaken met een leuke tekst of plaatje.

Andere tips voor een betere nachtrust:

  • Regelmaat! Probeer elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan en op te staan.
  • Zorg voor voldoende licht gedurende de dag: dit stimuleert ’s avonds en ’s nachts de aanmaak van melatonine.
  • Vermijd blauwe schermen (telefoon, laptop, iPad) ten minste twee uur voordat je naar bed gaat. Blauw licht ontregelt je biologische klok.
  • Je slaapt het lekkerst in een koele en frisse slaapkamer. Over het algemeen wordt aangenomen dat tussen de 15 en 18 graden de ideale slaapkamertemperatuur is. Zorg tevens voor voldoende ventilatie.
  • Snurken kan zorgen voor een minder diepe slaap. Vraag je partner of je snurkt of download een snurk app om hier zelf achter te komen. Mocht je inderdaad snurken, dan kan het gebruik van een anti snurk middel, zoals een anti snurkbeugel, je snurkklachten oplossen.

Slaap zacht!

1 antwoord
  1. Jeroen
    Jeroen zegt:

    Ik heb het night night slaapmasker geprobeerd en vind het een fijn ding. De prijs is overigens lager dan hier vermeld.

Reacties zijn gesloten.