Voor veel mensen lijkt het misschien een stap te ver, maar een operatie kan soms verlichting bieden van uw snurkprobleem. De apneuvereniging stelde een interessante lijst samen van de verschillende operaties tegen snurken en apneu. Hieronder een paar van de meest voorkomende.

Verbeteren neuspassage

Voor mensen die last hebben van hun neus en daardoor snurken zou het verbeteren van de neuspassage een oplossing kunnen bieden. Er zijn verschillende chirurgische ingrepen mogelijk die de luchtstroom in de neus kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het rechtzetten van een scheef tussenschot of aan het verwijderen van de neusamandelen. Snurkers die last hebben van slaapapneu zullen vrijwel geen baat hebben bij deze chirurgische ingrepen.

Huig operatie tegen snurken (UPPP)

Een van de meest toegepaste ingrepen tegen snurken en slaapapneu is UPPP. Voorheen onder volledige narcose, tegenwoordig ook poliklinisch, wordt door middel van lasertechniek een deel van de huig, keelamandelen en een randje van het zachte verhemelte weggehaald. Deze ingreep helpt om de luchtweg in de keel te verruimen.

LAUP

Bij deze ingreep worden delen van de huig en een deel van het slijmvlies van het zachte verhemelte weggesneden om zo de luchtweg in de keel te verruimen. Ook voor deze ingreep wordt gebruik gemaakt van een laser.

 Somnoplastiek

Ten slotte is er somnoplastiek. Deze ingreep is een vorm van gecontroleerde littekenvorming door middel van hoogfrequentie elektrische stroom. Ook hier wordt getracht het overtollig weefsel van het zachte gehemelte te laten krimpen en verstrakken om zo ruimte te maken in de luchtweg in de keel.

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] toch wordt gekozen voor een operatie, zijn er verschillende opties. In dit artikel behandelen we de verschillende operaties tegen snurken die er bestaan. Belangrijk om te weten is dat een operatie geen wondermiddel is en dat het effect […]

  2. […] wanneer niets anders helpt, kan er ook worden overgegaan tot een operatie tegen snurken. Maak een afspraak met je huisarts om er achter te komen wat voor jou de beste oplossing […]

  3. […] Operatie tegen snurken […]

  4. […] Operatie tegen snurken […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *