Anti snurk kussen tegen snurken. Welke te kopen?

Snurken hoeft niet altijd een zware bedreiging voor de gezondheid te zijn, maar kan wel negatieve gevolgen hebben op de lange termijn. Ook kampt een deel van de snurkers met slaapapneu, een ernstige slaapstoornis die gepaard gaat met ademstilstanden. Het is daarom belangrijk om snurkklachten in de kiem te smoren voordat ze uitgroeien tot chronische klachten, bijvoorbeeld met een anti snurk middel. Fabrikanten van anti snurk kussens beweren dat ze snurkgedrag kunnen tegengaan. Wat doet zo’n speciaal anti snurk kussen precies?

Anti snurk kussen

Een vaak geroemde oplossing

Een oplossing die tegenwoordig veel wordt aangeboden is het anti snurk kussen. Deze kussens zijn (meestal) zo gevormd zodat op de rug liggen ongemakkelijk is en je zodoende dwingt om op je zij te slapen. Ondanks dat er verschillende type anti snurk kussens worden aangeboden is de werking veelal hetzelfde: snurken voorkomen door een aangepaste slaaphouding.

Het juiste anti snurk kussen kiezen

Er bestaan vele verschillende anti snurk kussens en soms is het moeilijk een keuze te maken. Hieronder geven wij je enkele voorbeelden van verschillende merken anti snurk kussens die er zijn.

Medicomfort

Dit kussen is iets anders gevormd dan andere anti snurk kussen, de werking is echter hetzelfde. De prijs is aan de gemiddeld hoge kant: €66.50. Klik hier.

Medicomfort anti snurk kussen

Konbanwa

Dit is een bijzonder anti snurk kussen: het is in hoogte verstelbaar door middel van een opblaaszak. Hierdoor kun je zelf de ideale hoogte instellen. De prijs is €38.95. Klik hier.

Konbana anti snurk kussen

Tempur

Het Tempur kussen heeft de standaard vorm zoals we die kennen van anti snurk kussens. De prijs is bijzonder hoog: €94.00. Klik hier.

Tempur anti snurk kussen

Posiform

Een anti snurk kussen met een zeer hoog middenstuk dat je dwingt om op je zij te slapen. De prijs is erg hoog: €89,95. Klik hier.Posiform anti snurk kussen

Swissblue Orthopedisch Gezondheidskussen

Het Swissblue anti snurk kussen is zeer goed gevormd om gedwongen op de zij te slapen. De prijs is redelijk: €49.95. Klik hier.Swissblue anti snurk kussen

Onze keus

Het Nasa anti snurk kussen

Wij raden het kussen van Nasa aan. Ten eerste omdat het kussen de traditionele vorm van een anti snurk kussen heeft. Daarnaast is de prijs bijzonder aangenaam: slechts €30,00. Klik hier.

Nasa anti snurk kussen

Zou u een anti snurk kussen moeten kopen?

Ja en nee. Aan de ene kant kan een anti snurk kussen effectief zijn, zolang je tenminste op je zij blijft slapen. Helaas gaan veel snurkers uiteindelijk tegen de “gedwongen” zijligging in en rollen weer terug op hun rug. In dat geval ben je terug bij af. Wij raden je daarom aan een anti snurk kussen te proberen, maar er niet teveel geld aan uit te geven: de werking van anti snurk kussens is in de basis namelijk hetzelfde. Daarnaast is de kans groot dat het kussen alleen niet voldoende is om te stoppen met snurken. In dat geval is het slim om een kussen te combineren met een ander anti snurk middel, zoals een anti snurk beugel.

Bekijk hier meer informatie over de anti snurkbeugel:

Anti snurk kussen tegen snurken. Welke te kopen?
Rate this post
4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] anti snurk kussen is bedoeld om de slaaphouding van de snurker te corrigeren, om zo een luchtwegblokkade te […]

  2. […] tegen snurken, waarbij we onder andere de werking van een anti snurkbeugel (90% slagingskans), anti snurk kussen en neusspreider behandelen. Daarnaast geven we je een aantal tips over effectieve oefeningen tegen […]

  3. […] om zoveel mogelijk op je zij te slapen. Er zijn hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen. Denk aan anti snurk kussens of speciale apparaatjes die de snurker op zich draagt en die een trilling uitzenden zodra de […]

  4. […] in vele soorten en maten, waardoor je kunt kiezen voor het perfecte kussen voor jouw voorkeur. In dit artikel hadden we het al over verschillende anti snurk kussens die verkrijgbaar […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *