Anti snurk kussen tegen snurken. Welke te kopen?

Anti snurk kussen kopen? Er zijn verscheidene aanbieders maar welke is de beste? En wat doet zo’n speciaal anti snurk kussen precies? Kan het snurkklachten inderdaad oplossen? Lees het allemaal hier.

Anti snurk kussen: effectief of niet?

Anti snurk kussens zijn bedoeld om de slaaphouding van de snurker aan te passen. Het ligt echter aan de aard van je snurkklachten of een anti snurk kussen effectief voor jou kan zijn.

Snurkers kunnen grofweg worden onderverdeeld in twee typen, namelijk keelsnurkers en neussnurkers. Bij keelsnurkers bevindt de oorzaak van snurken zich in de keelholte. Meestal vindt er een blokkade van de luchtweg plaats doordat de onderkaak naar achteren zakt of de snurker zodanig ligt dat de luchtweg wordt afgekneld. In dat geval kan een anti snurk kussen mogelijk uitkomst bieden. Een kussen dat extra steun geeft in de nek, kan ervoor zorgen dat er meer ruimte tussen de slijmvliezen komt en de ademhaling versoepelen. Sommige kussens stimuleren de zijligging, waardoor het naar achteren vallen van de onderkaak, zachte gehemelte en de tong wordt voorkomen. Dit werkt echter alleen als de zijligging de hele nacht wordt volgehouden. Lukt dit niet, dan heb je als snurker meer baat bij een ander anti snurk middel. KNO-artsen geven de voorkeur aan een anti snurkbeugel.

Neussnurkers kampen met een probleem in de neus, waardoor de ademhaling belemmerd wordt en snurkklachten ontstaan. Zij zullen helaas niet geholpen zijn met een anti snurk kussen, omdat de oorzaak van hun snurkprobleem in de neusholte ligt. Zij zullen meer baat hebben bij het gebruik van bijvoorbeeld een neusspreider. Dit is een middel dat de neusgaten verwijd en voorkomt dat de neusvleugels tijdens de slaap dichtklappen. Hierdoor wordt de druk van de keel weggenomen en krijgen snurkklachten geen kans.

 

Het juiste anti snurk kussen kiezen

Er bestaan vele verschillende anti snurk kussens, waardoor het soms moeilijk is om een keuze te maken. Het Lidl anti snurk kussen is helaas nog niet online verkrijgbaar. Hieronder geven wij je enkele voorbeelden van verschillende merken anti snurk kussens die er zijn.

Sissel Silencium

Dit kussen is nieuw op de Nederlandse markt. In het buitenland wordt het echter al enige tijd verkocht. De ervaringen met dit kussen zijn wisselend. Met name rugslapers schijnen baat te hebben bij dit kussen. Zijslapers geven aan te weinig ondersteuning te vinden.

Het kussen is erg duur, maar liefst 349 Euro. De Sissel Silencium bevat dan ook microfoons die waarnemen of je begint te snurken. Zodra je begint te snurken pompt het kussen zich automatisch op.

anti-snurk-kussen-silencium

 

Tempur

Het Tempur kussen heeft de standaard vorm zoals we die kennen van anti snurk kussens. Het kussen zorgt voor optimale ondersteuning en pijnverlichting bij mensen met nek- en schouderklachten. De hoes is behandeld tegen huisstofmijt en is hypoallergeen. Prijs: €90,89.

Tempur anti snurk kussen

 

Konbanwa

Dit is een bijzonder anti snurk kussen: het is in hoogte verstelbaar door middel van een opblaaszak. Hierdoor kun je zelf de ideale hoogte instellen. Prijs: €38,95.

Konbana anti snurk kussen

 

Bamboe kussen

Dit is een kussen van traagschuim met hoes van bamboevezels. Het bamboekussen heeft een drukverlagende traagschuim vulling die zich vormt naar je hoofd, nek en schouders. Prijs: €24,99.

Bamboe anti snurk kussen

 

Medicomfort

Dit kussen is geschikt voor zowel de buik- als zijligging. Het helpt bij het creëren van meer ruimte tussen de slijmvliezen, waardoor ademhalen soepeler gaat en snurken wordt voorkomen. Prijs: €66.50.

Medicomfort anti snurk kussen

 

Memory Foam hoofdkussen

Dit kussen zorgt voor optimale drukverlaging en helpt hierdoor snurkklachten verminderen. Let op: dit kussen is iets kleiner dan reguliere hoofdkussens. Ideaal voor op reis. Prijs: €29,95.

Anti snurk kussen memory foam

 

Onze keus:

Swissblue Orthopedisch Gezondheidskussen

Het Swissblue anti snurk kussen is zeer comfortabel en stimuleert door zijn vorm de zijligging. Het geeft een optimale ondersteuning tijdens de slaap en zorgt voor meer ruimte in de luchtwegen. Prijs €48,99.Swissblue anti snurk kussen

Anti snurk kussen kopen of niet?

Is het nu slim om als snurker een anti snurk kussen te kopen? Het antwoord: ja en nee. Aan de ene kant kan een anti snurk kussen effectief zijn, afhankelijk van de aard van je snurkklachten. Voor een optimaal effect is het vaak het effectiefst als je als snurker op je zij blijft slapen. Helaas gaan veel snurkers uiteindelijk tegen de “gedwongen” zijligging in en rollen weer terug op hun rug. In dat geval is een anti snurk kussen lang niet altijd even effectief.

Denk jij dat je geen baat zult hebben bij een anti snurk kussen of heb je er al een aangeschaft en merk je geen verschil? Dan is het aan te raden om je heil te zoeken in één van de andere anti snurk middelen die er bestaan.

Alternatief voor het kussen

In onze eerdere blogs hebben we het al gehad over de anti snurk beugel. Dit middel is in 90% van de gevallen een effectieve oplossing tegen snurken, omdat het snurkklachten bij de oorsprong aanpakt. Het houdt de onderkaak tijdens de slaap iets naar voren, zodat deze niet richting de keelholte kan zakken. Daarnaast zorgt de beugel ervoor dat het zachte gehemelte en de tong op hun plek blijven. Dit voorkomt snurken op een succesvolle manier.

anti snurk beugel

Het National Center for Biotechnology Information heeft in hun onderzoek tevens de effectieve werking van de anti snurkbeugel aangetoond. Er zijn online al anti snurkbeugels verkrijgbaar voor minder dan €30. Dit is een stuk goedkoper dan het laten aanmeten van een beugel bij de tandarts of een kliniek, wat kan oplopen tot vele honderden euro’s.

6 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] dat je onderkaak en tong naar achteren zakken. Je kunt hiervoor een extra kussen of speciaal anti snurk kussen gebruiken of klossen onder het hoofdeinde van je bed […]

  2. […] dit wel zo is, is het een stuk effectiever om een anti snurk kussen aan te schaffen dat de zijligging […]

  3. […] anti snurk kussen is bedoeld om de slaaphouding van de snurker te corrigeren, om zo een luchtwegblokkade te […]

  4. […] tegen snurken, waarbij we onder andere de werking van een anti snurkbeugel (90% slagingskans), anti snurk kussen en neusspreider behandelen. Daarnaast geven we je een aantal tips over effectieve oefeningen tegen […]

  5. […] om zoveel mogelijk op je zij te slapen. Er zijn hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen. Denk aan anti snurk kussens of speciale apparaatjes die de snurker op zich draagt en die een trilling uitzenden zodra de […]

  6. […] in vele soorten en maten, waardoor je kunt kiezen voor het perfecte kussen voor jouw voorkeur. In dit artikel hadden we het al over verschillende anti snurk kussens die verkrijgbaar […]

Reacties zijn gesloten.