Snurk app: dé oplossing tegen snurken? – 4 snurk apps op een rij
Er bestaan mobiele apps voor de vreemdste dingen, zoals apps die je eraan herinneren om gedurende de dag genoeg water te drinken (Water App Reminder) of waarmee je vreemden in de buurt kunt vinden waarmee je kunt knuffelen (Hug Me). Waar bestaat er tegenwoordig eigenlijk geen app voor? Het is daarom geen verrassing dat er ook apps zijn die je kunnen helpen bij het oplossen van je snurkprobleem. Spoiler: een snurk app zal er helaas niet voor zorgen dat je van de ene op de andere nacht niet meer snurkt. Toch kan het waardevol zijn een snurk app te downloaden als jij ’s nachts geregeld klinkt als een kettingzaag. Waarom precies en welke apps het effectiefst zijn, lees je hieronder!
Snurk apps:
1. SnurkLab (gratis)
SnurkLab is verreweg de populairste snurk app die er bestaat. Wereldwijd is de app al meer dan een miljoen keer gedownload. Je kunt de app gratis downloaden, maar ook kiezen voor de betaalde versie. In dat geval kun je voor €6,99 gebruik maken van alle functies waarover de app beschikt, zonder advertenties.
SnurkLab houdt per nacht een individuele Snurk Score bij, waardoor je precies kunt zien hoeveel en hoe hard je hebt gesnurkt en de ontwikkeling over een bepaalde tijd kunt zien. Je kunt ook je eigen gesnurk terugluisteren, wat soms wel even schrikken kan zijn (had je partner toch gelijk met zijn of haar geklaag!). Daarnaast geeft de app je informatie over remedies tegen snurken.
De beste feature van de app is echter dat je de effectiviteit van elke anti snurk remedie kunt testen. Je kunt voor elke nacht aangeven welk anti snurk middel je hebt gebruikt, bijvoorbeeld een anti snurkbeugel of een neusspreider. Ook heb je de mogelijkheid aan te geven of je bijvoorbeeld alcohol hebt gedronken of hebt gerookt voor het slapengaan, om het gevolg daarvan op je snurkgedrag te zien. De volgende ochtend kun je zien wat de Snurk Score van de nacht is en dus zien hoe effectief bepaalde remedies zijn.
Kortom: SnurkLab is een zeer handige app die je kan helpen om meer inzicht te krijgen in je snurkgedrag.
2. SnoreReport (gratis)
SnoreReport werkt ongeveer hetzelfde als SnurkLab. Deze snurk app meet je snurkgedrag en laat je fragmenten terugluisteren. De app meet ook hoe ernstig je snurkklachten zijn door middel van een Snurk Score en geeft je de mogelijkheid je snurkgegevens over een bepaalde periode te vergelijken. In de ochtend kun je de analyse van de afgelopen nacht bekijken. Natuurlijk kun je ook aangeven welk anti snurk middel je hebt gebruikt.
De app is (voorlopig) helaas alleen beschikbaar voor iOS toestellen.
3. Do I Snore or Grind (gratis)
De snurk app Do I Snore or Grind is vergelijkbaar met bovenstaande apps, met als verschil dat de app ook tandenknarsen detecteert. Daarnaast heeft Sleep.ai B.V., het bedrijf achter de app, een speciale band ontwikkelt die je om je bovenarm kunt dragen, en die je via bluetooth kunt verbinden met je telefoon. In de band bevindt zich een apparaatje dat gaat trillen zodra de app snurkgeluid detecteert. Deze trilling spoort de drager aan om van slaaphouding te veranderen, meestal van rugligging naar zijligging, zodat het snurken stopt. Het idee hierachter is dat volgens de makers van Sleep.ai ongeveer 70% van de mensen snurkt als ze op hun rug slapen en dat op de zij liggen kan zorgen voor het openen van de luchtwegen. De app is weliswaar gratis, maar de band helaas niet. Je kunt deze voor €49,95 bestellen op de website van Sleep.ai.
4. SleepSation (gratis): dé snurk app voor partners van snurkers
Heb jij last van een snurkende partner? Dan is de app SleepSation wellicht iets voor jou. Deze snurk app produceert een maskerend achtergrondgeluid (bijvoorbeeld white noise) en schroeft het volume op zodra er snurkgeluiden worden gedetecteerd. Hierdoor wordt voorkomen dat het gesnurk van je partner jouw slaap verstoort. Je hoeft dus niet meer bang te zijn voor slapeloze nachten. De app helpt ook bij het maskeren van andere geluiden die je uit je slaap kunnen houden, zoals straatgeluiden. Je kunt er ook voor kiezen om de app alleen geluid te laten produceren als er snurkgeluid wordt gedetecteerd.
Overige tips tegen snurken
Hoewel een snurk app geen magische remedie tegen snurkklachten is, kan het downloaden ervan wel zeer waardevol zijn in je strijd tegen snurken. Ten eerste geven ze je meer inzicht in je snurkgedrag en nog belangrijker: ze kunnen je vertellen welke remedies voor jou effectief zijn en welke gewoontes je beter kunt laten.
Eerder schreven we al een artikel met tips tegen snurken, waarbij we onder andere de werking van een anti snurkbeugel (90% slagingskans), anti snurk kussen en neusspreider behandelen. Daarnaast geven we je een aantal tips over effectieve oefeningen tegen snurken en hoe gezonder leven je kan helpen om je snurkklachten te verminderen. Doe er je voordeel mee!
Trackbacks & Pingbacks
[…] snurk app is geen directe remedie tegen snurken, maar kan je wel helpen om je snurkprobleem beter in kaart te […]
[…] snurk app is helaas geen wondermiddel tegen snurken, maar is wel een goed middel om je snurkprobleem beter in […]
Reacties zijn gesloten.