De Anti Snurk Plant ofwel de Bromelia Ananasplant – Waar kan ik hem kopen?

Snurken is een vervelende kwaal die snurkers en hun partners tot wanhoop kan drijven. En zijn tientallen middeltjes op de markt die beweren dé oplossing tegen snurken te bieden. Vaak zijn deze ‘wondermiddeltjes’ duur en valt over de werking nog maar te twisten. Wat veel mensen niet weten is dat er een natuurlijk hulpmiddel bestaat om snurken tegen te gaan: de anti snurk plant. Ja, je leest het goed: er bestaat een plant die snurkklachten naar het schijnt kan verminderen of voorkomen. Wat maakt deze plant zo bijzonder?

anti snurk plant

Oorzaken van snurken

Snurken wordt veroorzaakt door een blokkade van de luchtstroom in het keel- en/of neusgebied. Deze blokkade kan verschillende oorzaken hebben, maar de meest voorkomende is het verslappen van de spieren en het weefsel in de keel en mond. Hierdoor krijgt lucht minder ruimte om te stromen, waardoor er trillingen (het snurkgeluid) ontstaan. Ook kunnen er blokkades in de neus aanwezig zijn, veroorzaakt door bijvoorbeeld een verkoudheid, poliepen of allergieën.

 

De anti snurk plant: Bromelia Ananas of Ananas Corona

De officiële naam van de anti snurk plant is de Bromelia Ananas of de Ananas Corona, maar in de volksmond wordt de plant simpelweg de ananasplant genoemd. Het is een exotische plant die zijn oorsprong vindt in Uruguay. Het is een zeer bijzondere plant die in de wetenschap bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen.

Ten eerste geeft de plant ’s nachts zuurstof af in plaats van overdag, in tegenstelling tot de meeste andere planten. Deze eigenschap helpt snurkers, omdat zij tijdens de nacht meer zuurstof binnen krijgen met deze plant op hun nachtkastje. Door de extra zuurstofopname vermindert het snurken. Daarnaast verspreidt de plant een luchtwegverwijdende geur en het enzym bromelaïne, een ontstekingsremmer, waarvan wordt beweerd dat het snurken tegengaat. Of de plant doorgewinterde snurkers echt zal helpen, is nog maar de vraag. Maar baat het niet dan schaadt het niet, toch? De plant is in ieder geval een echte eyecatcher en ruikt ook nog eens heerlijk!

anti-snurk-plant-ananas

Waar te koop?

De anti snurk plant is niet gebonden aan een bepaald seizoen en is dus in principe bij de meeste tuincentra het gehele jaar door verkrijgbaar. De ideale plek in huis is uit de zon op een lichte, warme plek. De plant is eenvoudig te verzorgen: hij heeft maar één keer per week water nodig, met name in de rozet. Helaas bloeit de plant slechts één keer, maar wel drie tot zes maanden lang. Tijdens de bloeiperiode is het slim om de plant licht te benevelen en eventueel plantenvoeding te geven.

Wat kun je nog meer doen?

Om snurken tegen te gaan is een goede slaaphygiëne belangrijk. Zorg ervoor dat je vlak vóór het slapengaan geen alcohol meer drinkt. Zet tevens een raampje open voor frisse lucht. Denk daarnaast ook aan je slaaphouding: als je op je rug ligt heb je meer kans om te snurken dan op je zij. Dit komt doordat je keel- en mondspieren verder naar achteren zakken als je op je rug ligt. Soms ligt de oorzaak van snurken ook aan bepaalde (slaap)medicatie. Heb je hier je twijfels over, raadpleeg dan een arts. Een arts kan ook achterhalen of je last heb van bepaalde allergieën die je slijmvliezen irriteren en hierdoor snurken veroorzaken.

Anti snurkbeugel

Daarnaast kun je het gebruik van een anti snurk middel overwegen. Grofweg 90% van de snurkers heeft baat bij een anti snurkbeugel. Een snurkbeugel voorkomt dat de onderkaak tijdens de slaap naar achteren valt. Hierdoor raken de luchtwegen niet geblokkeerd en wordt snurken voorkomen. Een snurkbeugel op maat zorgt voor het beste resultaat. Een voorbeeld van een effectieve snurkbeugel is Mr Anti Snurk, die je voor slechts €27,95 online kunt bestellen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] werking van de anti snurk plant is omstreden, maar we zetten hem toch in dit lijstje met huismiddeltjes tegen snurken onder het […]

Reacties zijn gesloten.