Het anti snurk kussen dat je letterlijk doet stoppen met snurken

Ja, je leest het goed. De Japanners hebben weer een nieuwe uitvinding om je te laten stoppen met snurken. Deze keer in de vorm van een kietelend anti snurk kussen. De Japanse Dr. Kabe van de Waseda Universiteit in Tokyo heeft een anti snurk robot ontwikkeld die de liefkozende naam “Jukusui-kun” (“Deep Sleep”) heeft gekregen. Het anti snurk kussen in de vorm van een ijsbeertje helpt mensen die last hebben van snurkgedrag en slaapapneu.

Het gebruik is vrij simpel, de snurker plaatst een zuurstofmeter (ook in de vorm van een ijsbeertje) op zijn hand en gaat slapen op het anti snurk kussen, dat een ingebouwde microfoon heeft. Als het zuurstofgehalte van de snurker daalt en het geluidsniveau stijgt (wat aangeeft dat je snurkt), duwt de ijsbeer de snurker zachtjes met zijn “pootje” om hem op zijn zij te laten draaien. Deze zijligging is niet alleen een betere positie om snurken tegen te gaan, het verbetert ook de nachtrust.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het filmpje hieronder

Inemuri, oftewel in slaap vallen tijdens je werk: de gewoonste zaak van de wereld

Dat dit anti snurk kussen ontworpen is in Japan is niet zo gek. Ondanks dat Japanners bekend staan om hun harde werken, is het ook de enige cultuur waar in slaap vallen op je werk een echte naam heeft: Inemuri. In slaap vallen op je werk wordt in Japan immers beschouwd als een teken van een gezonde, productieve werknemer. Want, zo gaat de denkwijze: een vermoeide arbeider, is een arbeider die hard werkt. Ja, probeer dat je Nederlandse baas maar eens uit te leggen 😉

Niet zo vreemd dus dat de Japanners uitgegroeid zijn tot een groep creatievelingen wanneer het op slapen aankomt. Waar, wanneer, hoe en met wat…. ze hebben overal aan gedacht. Hieronder een aantal zeer “interessante” Japanse slaap uitvindingen.

Slapen in de metro...

Slapen in de metro…

 

Een grote sterke arm om je heen tijdens het slapen - anti snurk kussen

Een grote sterke arm om je heen tijdens het slapen

En de variant voor mannen….

En de variant voor mannen….

 

2qu2dl4

Een draagbare slaapzak: zo kun je een wandeling gaan maken zonder je bed te hoeven verlaten.

Style je slaapzak met dit ideale reiskussen.

Style je slaapzak met dit ideale reiskussen.

Heb jij ook last van snurkklachten?

Dan kun je ervoor kiezen om een ingenieus anti snurk kussen zoals hierboven aan te schaffen, of toch te kiezen voor een alternatief anti snurk middel.

Het effectiefste middel tegen snurken is de anti snurkbeugel. Dit is een mondprothese die ervoor zorgt dat de onderkaak tijdens de slaap naar voren wordt gehouden, waardoor de meest voorkomende oorzaak van snurken wordt voorkomen: een blokkade van de luchtweg in de keelholte. Ongeveer 90% van de snurkers heeft baat bij een anti snurkbeugel.

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] planken of een dik boek). Dit voorkomt ook het extra hangen van je spieren en weefsel. Er zijn ook anti snurk kussens verkrijgbaar die zo zijn ontworpen dat ze je helpen om op je zij te blijven […]

  2. […] Veel mensen zoeken daarom hun heil in ‘gemakkelijke’ anti snurk middelen, zoals een anti snurk kussen of neusspreider. Deze middelen helpen misschien wel tegen snurken, maar verbeteren de algehele […]

Reacties zijn gesloten.