Het anti snurk kussen dat je letterlijk doet stoppen met snurken

Ja, je leest het goed. De Japanners hebben weer een nieuwe uitvinding om je te laten stoppen met snurken. Deze keer in de vorm van een kietelend anti snurk kussen. De Japanse Dr. Kabe van de Waseda Universiteit in Tokyo heeft een anti snurk robot ontwikkeld die de liefkozende naam “Jukusui-kun” (“Deep Sleep”) heeft gekregen. Het anti snurk kussen in de vorm van een ijsbeertje helpt mensen die last hebben van snurkgedrag en slaapapneu.

Het gebruik is vrij simpel, de snurker plaatst een zuurstofmeter (ook in de vorm van een ijsbeertje) op zijn hand en gaat slapen op het anti snurk kussen, dat een ingebouwde microfoon heeft. Als het zuurstofgehalte van de snurker daalt en het geluidsniveau stijgt (wat aangeeft dat je snurkt), duwt de ijsbeer de snurker zachtjes met zijn “pootje” om hem op zijn zij te laten draaien. Deze zijligging is niet alleen een betere positie om snurken tegen te gaan, het verbetert ook de nachtrust.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het filmpje hieronder

Inemuri, oftewel in slaap vallen tijdens je werk: de gewoonste zaak van de wereld

Dat dit anti snurk kussen ontworpen is in Japan is niet zo gek. Ondanks dat Japanners bekend staan om hun harde werken, is het ook de enige cultuur waar in slaap vallen op je werk een echte naam heeft: Inemuri. In slaap vallen op je werk wordt in Japan immers beschouwd als een teken van een gezonde, productieve werknemer. Want, zo gaat de denkwijze: een vermoeide arbeider, is een arbeider die hard werkt. Ja, probeer dat je Nederlandse baas maar eens uit te leggen 😉

Niet zo vreemd dus dat de Japanners uitgegroeid zijn tot een groep creatievelingen wanneer het op slapen aankomt. Waar, wanneer, hoe en met wat…. ze hebben overal aan gedacht. Hieronder een aantal zeer “interessante” Japanse slaap uitvindingen.

Slapen in de metro...

Slapen in de metro…

 

Een grote sterke arm om je heen tijdens het slapen - anti snurk kussen

Een grote sterke arm om je heen tijdens het slapen

En de variant voor mannen….

En de variant voor mannen….

 

2qu2dl4

Een draagbare slaapzak: zo kun je een wandeling gaan maken zonder je bed te hoeven verlaten.

Style je slaapzak met dit ideale reiskussen.

Style je slaapzak met dit ideale reiskussen.

mr anti snurk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *