Neuspleisters tegen snurken: effectief of niet?

Ruim de helft van de Nederlanders snurkt regelmatig. Een doorgewinterde snurker kan geluiden produceren tot wel 100 decibel, zo hard als een kettingzaag. Het is dus niet zo gek dat snurkers, en niet te vergeten hun partners, niets liever willen dan van hun vervelende probleem verlost raken. Er bestaan tientallen anti snurk middelen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel bespreken we één van de vele middeltjes: neuspleisters. Helpen neuspleisters tegen snurken?

Neuspleisters tegen snurken

Wat doen neuspleisters tegen snurken?

Oorzaken van snurken

Alhoewel snurken meestal wordt veroorzaakt door een blokkade in het keelgebied, zijn er ook mensen die snurken door een geblokkeerde of nauwe neusingang. In het eerste geval wordt de blokkade veroorzaakt door verslapte spieren en zachte delen van de mond en keel. Deze gaan tijdens de slaap hangen en blokkeren zodoende de luchtweg. Neussnurkers leiden daarentegen vaak aan een scheef tussenschot of een verstopte neus door bijvoorbeeld een allergie of verkoudheid. Het gevolg hiervan is dat er tijdens de slaap minder lucht via de neusgaten naar binnen komt en zij gedwongen door hun mond gaan ademhalen. Dit veroorzaakt een negatieve druk achter in de keel, wat snurken kan veroorzaken.

Werking van neuspleisters tegen snurken

Neuspleisters helpen vooral mensen die in de laatste categorie vallen. Ze zijn te koop in vele (online) winkels en drogisterijen. De pleisters dienen op de neus aangebracht te worden ter hoogte van het midden van de neus, tot net boven de neusvleugels. Ze zijn stugger dan normale pleisters en hebben een grotere hechtkracht. Ze openen de neusgaten als een soort neusspreider, waardoor ademhalen via de neus gemakkelijker gaat en er meer lucht naar binnen kan. Hierdoor wordt voorkomen dat er tijdens de nacht ademhaling door de mond nodig is. De kans op snurken is dus kleiner.

Neuspleisters tegen snurken

Neuspleisters zijn gemaakt van flexibel, niet-irriterend materiaal dat sterk genoeg is om je neusvleugels gedurende de nacht open te houden. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en door het speciale materiaal kunnen ze tijdens je slaap wel tegen een stootje. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je ze tijdens het draaien en woelen kwijtraakt.

Werken neuspleisters tegen snurken?

Neuspleisters zorgen er met name voor dat je meer lucht binnenkrijgt en makkelijker kunt ademhalen. Dus wanneer jij snurkt door een blokkade in je neus, dan helpen neuspleisters zeer zeker. Maar wanneer snurken bij jou wordt veroorzaakt door blokkades in de keelholte, dan is bijvoorbeeld een snurkbeugel een betere oplossing. Echter is het beste om in dit geval de snurkbeugel in combinatie met neuspleisters of een andere neusspreider te gebruiken.

Kortom, de neuspleisters zijn sowieso het proberen waard. Je zult er sowieso baat bij hebben omdat je meer lucht krijgt en makkelijker ademhaalt.

Welke neuspleisters kopen?

Er zijn maar weinig merken die neuspleisters verkopen. Het bekendste merk is veruit Breathe Right, het is echter ook een duur merk. Zoals je in deze review kunt lezen, ben je bij dagelijks gebruik zo’n 220 Euro per jaar kwijt. Een uitstekend alternatief is het merk Dr. Breathe Well. Bij dagelijks gebruik van de Dr. Breathe Well neuspleisters ben je meer dan helft goedkoper uit.

Dr. Breathe Well Neuspleisters

Dr. Breathe Well Neuspleisters zijn een uitstekend en goedkoper alternatief voor Breathe Right neusstrips

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Neuspleisters werken volgens hetzelfde principe als een neusspreider, maar werken vanaf de buitenkant van de neus. Het zijn stugge pleisters, vaak met een spalkje, die je aanbrengt op de neusbrug en die ervoor zorgen dat de neusgaten open blijven staan tijdens de slaap. Helaas werken neuspleisters een stuk minder goed dan neusspreiders en is het gebruik ervan dus niet aan te raden. Voor zeer lichte neussnurkers zouden ze een optie kunnen zijn, maar het is dan een stuk voordeliger om eenmaal een neusspreider aan te schaffen die je steeds opnieuw kunt gebruiken. […]

  2. […] altijd nog maatregelen nemen die het snurken minder erg maken. Bij de drogist vind je bijvoorbeeld neuspleisters met menthol, die je aan iets meer ruimte en luchttoevoer in je neus helpen. Keelsnoepjes met […]

  3. […] je snurkt door neusproblemen, kan een neusspreider of neuspleisters uitkomst […]

Reacties zijn gesloten.