Good Niter Spray: een effectief middel tegen snurken?

In de huidige samenleving kampen veel mensen met een slaaptekort. Dit leidt logischerwijs tot vermoeidheid en mogelijk zelfs tot chronische gezondheidsklachten. Maar wist je dat oververmoeidheid ook een oorzaak kan zijn voor snurkklachten? Het zorgt namelijk voor een extreme verslapping van de spieren, waardoor de kans op een luchtwegblokkade tijdens de slaap groter is. Omgekeerd kan snurken juist weer zorgen voor extra vermoeidheid, omdat snurkers minder vaak een diepe slaap bereiken dan niet-snurkers. Voordat je het weet beland je dus in een vicieuze cirkel waar je niet meer uit komt. Daarom is het belangrijk om snurkklachten zo snel mogelijk aan te pakken. Er zijn vele anti snurk middelen op de markt die claimen dé oplossing voor snurkklachten te zijn. Zo ook Good Niter Spray. In dit artikel gaan we kijken wat deze anti snurk spray precies doet en of het daadwerkelijk een effectief middel tegen snurken is.

Good Niter Spray

Bron: Amazon.com

Wat doet een anti snurk spray?

Een bestaan twee soorten anti snurk sprays, namelijk neussprays en keelsprays.

Neussprays zijn bedoeld voor snurkers die last hebben van een bemoeilijkte neusademhaling. Ze helpen de luchtstroom door de neus te verbeteren door het openen van de neus en het smeren van het neusslijmvlies. Dit vermindert snurkklachten.

Keelsprays richten zich op het voorkomen van trillingen van het keelweefsel. Deze trillingen worden veroorzaakt door de turbulente luchtstroom die ontstaat bij een blokkade van de luchtweg. Door het tegengaan van deze trillingen wordt ook het snurkgeluid voorkomen. Keelsprays werken als een soort smeermiddel en verzachten tegelijkertijd de keel.

Good Niter Spray - keelspray

Bron: Med-farm.ro

Good Niter Spray

Good Niter Spray is een keelspray (op de website noemen ze het overigens een mondspray) en richt zich dus op het verminderen van trillingen van het keelweefsel. De spray vermindert naar eigen zeggen de intensiteit én het volume van snurken.

Good Niter Spray bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten (geen medicijnen of chemicaliën) en kan daarom voor langere tijd worden gebruikt, ook door kinderen. Er is geen risico op bijwerkingen.

De actieve ingrediënten zijn onder andere: pepermuntolie-extract, citroenmelisse-extract, salie-extract, hyaluronzuur en vitamine E. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor het openen van de holtes (ook de neusholte), en bevordert daarom tevens de luchtstroom bij het ademhalen. Daarnaast werkt de spray kalmerend op de keelweefsels. Ook gaat het ontstekingen tegen en heeft het een slijmoplossende werking.

Good Niter Spray ingrediënten

Good Niter Spray zou zo’n 8 uur lang werkzaam zijn, ofwel de gehele nacht. Dit is langer dan de meeste anti snurk keelsprays.

Hoe gebruik ik Good Niter Spray en waar kan ik de spray kopen?

Good Niter Spray is zeer eenvoudig in gebruik. Schud de flacon totdat alle ingrediënten gemengd zijn. Spray hierna 1-3 keer achter in de mond, zodat de vloeistof in de keelholte terecht komt. Slik de vloeistof door en eet of drink hierna niets meer. Eén flacon is volgens de fabrikant genoeg voor ongeveer 170 snurkvrije nachten.

Good Niter Spray kan via de website worden besteld voor €42.

Is Good Niter Spray effectief?

Op de website van Good Niter Spray zijn een aantal beoordelingen van klanten te vinden die allemaal unaniem positief zijn. Hoewel het mensen met naam en foto zijn, is het lastig te achterhalen of het ook daadwerkelijk gebruikers van de spray zijn.

Op Amazon zijn ook enkele ervaringen te vinden, zeven om precies te zijn. Deze ervaringen zijn een stuk meer gemengd dan de ervaringen op de website van Good Niter Spray. Twee klanten hebben een vijfsterren review achtergelaten: voor hen is de spray effectief gebleken. Eén klant geeft de spray drie sterren en zegt dat de spray wel iets doet, maar dat het zijn of haar snurkprobleem niet geheel oplost. Vier klanten geven de Good Niter Spray slechts één ster: bij hen doet het product in zijn geheel niets voor hun snurkklachten.

Good Niter Spray - anti snurk spray

Conclusie

Concluderend kunnen we zeggen dat Good Niter Spray voor iets meer dan de helft van de gebruikers geen effect heeft, en voor iets minder dan een derde van de gebruikers een écht positief effect heeft.  Het is dus een kwestie van uitproberen of de spray bij jou wel of niet werkt. Nog even een aantal voor- en nadelen van Good Niter Spray op een rij:

Voordelen:

  • Natuurlijk product
  • Werkt de gehele nacht lang
  • Snelle en gratis verzending
  • 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Nadelen:

  • Werkt bij slechts een klein percentage van de snurkers écht
  • Geen langdurige oplossing, je moet bij blijven kopen

Alternatieve oplossingen tegen snurken

Of jij de spray gaat aanschaffen is geheel aan jou. Werkt de spray voor jou niet, of ben je op zoek naar een andere oplossing? Dan zou je de aanschaf van een anti snurkbeugel kunnen overwegen.

In de wetenschap wordt een anti snurkbeugel ook wel een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) genoemd. Onderzoek heeft uitgewezen dat 90% van de snurkers baat heeft bij het gebruik van een MRA. Het is een mondprothese die je ’s nachts draagt en die je onderkaak lichtjes naar voren dwingt. Dit zorgt ervoor dat je keelholte open blijft en snurkklachten geen kans krijgen.

Anti snurkbeugel

Het beste is om een aanpasbare anti snurkbeugel aan te schaffen die je perfect kunt vormen naar je gebit. Dit zorgt voor comfort en draagt bij aan de werking. Naast dure, in speciale klinieken aangemeten beugels, kun je ook gaan voor een goedkopere aanbieder die werkt met beugels die je zelf op maat kunt maken. Deze zijn al verkrijgbaar voor minder dan drie tientjes en werken vaak net zo goed als een dure beugel. Mr. Anti Snurk is hier een voorbeeld van.