Voordat u geld uit gaat geven aan verschillende producten en behandelingen tegen snurken, kunt u een van de volgende thuisremedies uitproberen. Succes is uiteraard niet gegarandeerd, maar het is zeker de moeite waard om te proberen.

Ontwikkel uw talenten

Het klinkt misschien gek maar het ontwikkelen van een nieuwe hobby kan u helpen om van uw snurkprobleem af te komen. Uit Brits onderzoek is gebleken dat uw snurken sterk vermindert of zelfs helemaal kan verdwijnen na het doen van zangoefeningen. De 127 proefpersonen, met ieder snurk- of apneuproblemen, moesten iedere dag zangoefeningen doen. Na drie maanden snurkten de respondenten minder vaak en minder hard. Daarnaast voelden ze zich minder slaperig overdag, en bij diegene met slaapapneu namen de symptomen af.

Mochten uw zangkwaliteiten nu niet zoveel verschillen van uw snurkgeluid, dan zou u er ook voor kunnen kiezen om een nieuw instrument te gaan bespelen: de didgeridoo, een traditioneel Australisch instrument. Onderzoek heeft aangetoond dat het bespelen van de didgeridoo kan helpen om te stoppen met snurken. In dit geval moesten de proefpersonen, elk weer met snurk- of apneuproblemen, iedere dag 20 minuten op het instrument spelen. Na vier maanden merkten de snurkers en hun partners duidelijk een verschil. Het snurken en de slaperigheid overdag was afgenomen en de partners gaven aan dat ook het volume van het snurkgeluid was afgenomen.

Beide onderzoeken geven aan dat de ontwikkeling van de bovenste luchtwegen, welke ingezet worden bij zowel zingen als de didgeridoo bespelen, bevorderlijk kan zijn voor snurkers en mensen met een milde vorm van slaapapneu.

Ga de tuin in

In de moestuin vind u veel groente die u kunnen helpen om te stoppen met snurken. De recepten en weetjes stammen al uit grootmoederstijd en zijn dus zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

  • Voeg uien toe aan je dagelijks eetpatroon. Uien zitten vol met antioxidanten, waardoor verkoudheid en griep verledentijd is. Daarnaast helpen ze ook om de luchtwegen vrij te houden waardoor het snurken stopt.

  • Meng een paar theelepels honing met vers citroensap, en drink het mengsel voordat u naar bed gaat. Ook dit helpt om uw luchtwegen open te zetten, en honing werkt bovendien tegen infecties.

  • Een mengsel van citroen en tijm is de beste manier om slijm in uw luchtwegen te verminderen. Drink citroen thee voor het slapen gaan en voeg tijm toe aan uw avondeten.

  • Ook scherpe, warme kruiden kunnen helpen om te stoppen met snurken. Denk  hierbij aan knoflook of mierikswortel. Doordat deze kruiden helpen om het overtollige slijm in uw neus en luchtwegen te doen verminderen kunt u weer vrij ademen en stoppen met snurken.

Voedingsproducten tegen snurken

Ten slotte zijn er nog een aantal voedingsproducten die u ofwel moet toevoegen aan uw dagelijkse dieet, dan wel moet afzweren.

  • Vergeet de melkproducten. Melkproducten verhogen het slijm in uw neus, hierdoor vernauwen uw luchtwegen en kunt u minder goed in- en uitademen.

  • Ga voor olijfolie in plaats van voor vaste boter. Verzadigde vetten, zoals boter, kunnen leiden tot maagzuur en wanneer dit bovenste slokdarm bereikt kan het snurken veroorzaken.

  • Drink groene thee. Ook groene thee helpt tegen slijmverstopping in de neus en luchtwegen.  Drink het met wat honing of citroensap en u bent zo van het snurken af.

Mochten deze thuisremedies nu niet werken, neem dan eens een kijkje bij de andere middelen  en operaties  tegen snurken. Of kijk hier voor overige informatie.

4 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] is niet gegarandeerd maar het is zeker de moeite waard om uit te proberen. Lees verder voor echte huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes tegen […]

  2. […] op de ademhaling zoals deze yoga oefeningen, maar ook het bespelen van de didgeridoo of door zangoefeningen te doen, een goed middel tegen snurken zijn omdat het de juiste spieren weet te […]

  3. […] Huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes tegen snurken […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *