SnoreLess Anti Snurk Micro-CPAP: review & ervaringen

De SnoreLess anti snurk micro-CPAP is volgens de fabrikant het eerste micro-CPAP apparaat zonder masker, slangen en koorden. Het middel kan ingezet worden tegen snurken en slaapapneu. Maar is het middel inderdaad effectief tegen slaapapneu? Lees ervaringen en meer informatie in onderstaande review.

Snoreless micro-CPAP

Bron: Startsleepingsnoreless.com

Wat betekent CPAP?

Het SnoreLess micro-CPAP apparaat wordt als alternatief voor een normaal CPAP-apparaat genoemd. Een CPAP-apparaat is de voorkeursbehandeling voor mensen met slaapapneu.

Slaapapneu is een ernstige slaapstoornis waarbij de patiënt kampt met ademstilstanden. Deze worden veroorzaakt doordat het zachte weefsel in de keel inzakt en de luchtweg geblokkeerd raakt.

Een CPAP-masker zorgt ervoor dat een obstructie van de luchtweg voorkomen wordt. Het bestaat uit een luchtpomp, slang en masker. Via de luchtpomp wordt een constante luchtstroom de neus ingeblazen via het masker. CPAP staat voor continuous positive airway pressure.

Helaas is het slapen met een CPAP-masker niet erg comfortabel. De micro-CPAP zou daarom voor veel patiënten een ideale oplossing zijn.

Wat is de SnoreLess micro-CPAP?

De micro-CPAP van SnoreLess bestaat uit twee siliconen neusknoppen, een behuizing met daarin de beluchtingscomponenten, inhalatie-openingen en uitademingsopeningen.

De gebruiker draagt het apparaatje in de neus. Volgens de fabrikant wordt er door middel van speciale technologie voor gezorgd dat de luchtinlaat wordt vergroot zonder dat de overtollige lucht ontsnapt. Hierdoor ontstaat er een positieve luchtdrukopbouw en een continue luchtstroom, net zoals bij een gewoon CPAP-apparaat. Dit voorkomt een obstructie van de luchtweg.

Het probleem met de micro-CPAP van SnoreLess

Er blijken wereldwijd meerdere micro-CPAP apparaten op internet aangeboden te worden. Het originele idee komt van het bedrijf Airing.

Er zijn veel experts die zich hebben gebogen over de werking van de micro-CPAP. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat drie zaken die essentieel zijn voor de werking van een effectief CPAP-masker niet in de micro-CPAP aanwezig zijn. Daardoor kan een micro-CPAP bijvoorbeeld niet de gewenste luchtdruk genereren en reguleren, het benodigde batterij vermogen leveren en de luchtvochtigheid regelen.

In verschillende artikelen wordt dit verder uitgelegd. Zo kun je hier en hier meer lezen.

Ook in onderstaande video wordt hier dieper op ingegaan:

Kortom: de micro-CPAP van SnoreLess (en andere vergelijkbare apparaten) is GEEN middel tegen slaapapneu. Het middel is niet meer dan een simpele neusspreider. Raadpleeg bij (twijfel over) slaapapneu altijd een arts.

SnoreLess ervaringen

De gemiddelde score van de SnoreLess (of vergelijkbare apparaten) ligt op de meeste websites rond de 2 sterren.

In de reviews kunnen we lezen dat het middel bij de overgrote meerderheid van de gebruikers geen werking heeft. Het middel is niet effectief tegen snurken en is al helemaal geen geschikte oplossing tegen slaapapneu. Veel gebruikers kampen met een verminderde luchttoevoer als zij het middel dragen.

Een aantal reviews van Bol.com:

snoreless ervaringen snoreless ervaringen

Ook op Amazon en Ebay kun je reviews van klanten lezen.

Lees in dit uitgebreidere artikel meer ervaringen met de SnoreLess micro-CPAP: SnoreLess: Review & Ervaringen.

Inmiddels is er een nieuwe partij opgestaan die dit apparaatje onder de naam Goodsleep Anti Snurk verkoopt voor een bizarre 40 Euro.

1 antwoord
  1. Bas
    Bas zegt:

    Misschien is het makkelijk icm CPAP. Ik heb slaapapneu en daarvoor een cpap. Mijn linkerneusgat zit vaak dicht door scheefstaand van het septum. Ik gebruik nu neuspleisters icm mijn cpap.
    Ik zal het eens proberen icm de CPAP.

    Bas

Reacties zijn gesloten.