Anti snurk band: een wondermiddel tegen snurken?

Snurken is een zeer vervelend probleem en kan zonder dat je het doorhebt een stempel drukken op je dagelijks leven. Snurkers slapen over het algemeen minder goed dan niet-snurkers, omdat er een minder diepe slaap wordt bereikt. Dit leidt tot vermoeidheid overdag, maar kan op de lange termijn ook zorgen voor vervelende gezondheidskwaaltjes, zoals chronische vermoeidheid en hart- en vaatziekten. Ook voor partners van snurkers zijn nachtelijke snurkgeluiden vaak een grote stoorzender. Reden genoeg dus om je snurkprobleem voor eens en altijd op te lossen. Eén van de vele anti snurk middelen op de markt is de zogenaamde anti snurk band. Zou dit hét wondermiddel tegen snurken kunnen zijn?Hulpmiddelen tegen snurken: anti snurk hoofdband

Werking van de anti snurk band

Een anti snurk band wordt ook wel een anti snurk hoofd- of kinband genoemd. Het is een elastische band die je tijdens het slapen om je kin, kaken en hoofd draagt. De meeste banden zijn verstelbaar, zodat je ze kunt aanpassen aan de grootte van je hoofd.

De  band is met name geschikt voor mensen die snurken met open mond. Slapen met de mond open leidt vaak tot snurken, omdat de onderkaak, huig en het zachte gehemelte gemakkelijker naar achteren vallen. Dit veroorzaakt een blokkade van de luchtweg in de keelholte, met snurken als gevolg.

Het doel van de anti snurk band is het stabiliseren van de kaken en het ondersteunen van de kin. Dit verkleint de kans op naar achter vallende weefels en zal snurken voorkomen.

Anti snurk band

Bron: Saludshopping.com

Is een anti snurk band effectief?

Om te kijken of een anti snurkband effectief is, hebben wij online naar ervaringen van gebruikers gezocht. Opvallend is dat de negatieve ervaringen in de meerderheid zijn.

Een groot deel van de gebruikers ervaart het geforceerd dichthouden van de mond als beklemmend. Vooral snurkers die kampen met neusproblemen krijgen hier een verstikkend gevoel van.

Andere punten die in negatieve beoordelingen worden aangestipt zijn het feit dat de band gemakkelijk verschuift tijdens de slaap en snel oprekt. Ook is de band vrij onaantrekkelijk voor eventuele bedpartners.

Niet alle gebruikers zijn echter negatief. Bij een deel van de gebruikers werd wel degelijk een positief effect gemerkt.

Naast ervaringen van gebruikers hebben we ook gezocht naar onderzoeken naar de werking en het effect van de anti snurk band bij langdurig gebruik. Er wordt door verscheidene onderzoekers beweerd dat het gebruik van de band op den duur kan leiden tot een verslapping van de spieren en het weefsel in de mond. Dit kan op termijn dus meer schade aanrichten en juist zorgen voor een verergering van snurkklachten indien de band een keertje niet wordt gedragen. Zij raden het gebruik van de band daarom ook af.

 

Verkrijgbaarheid en prijs van de anti snurk band

Er zijn online vele verschillende anti snurk banden te vinden die qua werking allemaal op elkaar lijken. Prijzen variëren van grofweg €10 tot €35. Ook op Bol.com worden verschillende anti snurk banden aangeboden.

Alternatieve tips tegen snurken

Ben jij nog niet overtuigd van de werking van de anti snurk band of zie jij het gebruik ervan niet zitten? Dan kun je je heil ook in andere anti snurk middelen zoeken.

Een voorbeeld van een zeer effectief middel tegen snurken is de anti snurkbeugel. 90% van de snurkers heeft baat bij het gebruik van dit middel. Een anti snurkbeugel is een tandheelkundige beugel die de snurker ’s nachts dient te dragen. Het bitje zorgt ervoor dat de onderkaak lichtjes naar voren wordt gedwongen en houdt deze tevens de gehele nacht op zijn plek. Het gevolg hiervan is dat de keelholte open blijft en snurken voorkomen wordt.

Anti snurkbeugel

De werking van een anti snurkbeugel, ofwel Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), is wetenschappelijk aangetoond. Het meest effectief is een op maat gemaakte beugel die perfect aansluit op je gebit, omdat deze zorgt voor meer draagcomfort en daarnaast zijn werk beter kan doen. Er zijn vele verschillende anti snurkbeugels verkrijgbaar de vaak veel verschillen in prijs. Een zeer voordelige optie is Mr. Anti Snurk: deze beugel heeft veel positieve gebruikerservaringen, is goedkoop (slechts €27,95) en als de beugel niet werkt, krijg je zonder morren je geld terug.