Top 5 effectieve middelen tegen snurken

Ben jij het zagende snurkgeluid van je partner ook zo zat? Troost je: je bent niet de enige! Snurken komt voor bij een aanzienlijk percentage van de bevolking: 45% van de mannen en 25% van de vrouwen hebben last van dit vervelende probleem. Het irritante geluid wordt meestal veroorzaakt door trillende weefsels in het mond- en keelgebied die ontstaan als lucht geen vrije doorgang heeft. Dit gebeurt wanneer de luchtweg geblokkeerd raakt door hangende spieren en weefsels. In sommige gevallen kan een blokkade in de neusholte echter ook een oorzaak voor snurken zijn. Hieronder bespreken we 5 effectieve middelen tegen snurken die jou of je partner kunnen verlossen van dit vervelende probleem. Let wel: deze anti snurk middelen zijn geschikt voor snurkers die niet lijden aan een medische aandoening. In ernstige gevallen, bijvoorbeeld bij het vermoeden tot slaapapneu, is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Middelen tegen snurken

Effectieve middelen tegen snurken

Top 5

5. Neuspleisters tegen snurken

Neuspleisters lijken op gewone pleisters, maar zijn iets stugger en hebben een grotere hechtkracht. Het doel is het openen van de neusgaten, zodat lucht meer doorgang krijgt. Neuspleisters zijn dus vooral geschikt als je last hebt van een bemoeilijkte neusademhaling door een nauwe of geblokkeerde neusingang. Het gevolg van deze vernauwing of blokkade is dat je ’s nachts gedwongen door je mond gaat ademhalen, wat kan leiden tot een zuigend effect, en daarmee ook tot snurken. Bij het gebruik van neuspleisters zal ademhalen door de mond niet meer nodig zijn, waardoor snurken wordt voorkomen.

Middelen tegen snurken: neuspleisters

Werkt het? Neuspleisters zijn geen oplossing voor de lange termijn, maar kunnen wel verlichting geven bij een verstopte neus door bijvoorbeeld verkoudheid of allergie. Ze zullen echter geen wonderen verrichten. Als je bijvoorbeeld last hebt van een scheef neustussenshot, zal een neuspleister dit niet kunnen corrigeren.

4. Anti snurk spray

Een anti snurk spray is een laagdrempelig middel dat in twee uitvoeringen verkrijgbaar is: een keelspray en een neusspray. Anti snurk sprays bestaan uit een mengsel van natuurlijke oliën en vitaminen, die de keel en neus smeren, verzachten en verzorgen.

Een keelspray helpt het vibreren van de weefsels in de keel tegen te gaan. Je dient de spray vlak voor het slapengaan in de keel, op de tong en de huig te sproeien. Het laagje spray smeert de mond en keel, waardoor de snurker vrijer kan ademhalen, zonder dat het weefsel gaat trillen.

Een neusspray is geschikt voor snurkers die snurken door een (tijdelijk) blokkade in de neus. Het zorgt ervoor dat lucht meer doorgang krijgt en bevordert hierdoor de neusademhaling, waardoor er geen druk op de keel komt te staan en snurken voorkomen wordt.

Middelen tegen snurken: anti snurk spray

Werkt het? Een anti snurk spray kan bij lichte snurkers en bij mensen die snurken door een tijdelijke oorzaak effectief zijn. Als je bijvoorbeeld vlak voor het slapengaan alcohol hebt genuttigd, kan een keelspray helpen tegen de negatieve effecten hiervan. Ook als je last hebt van een verstopte neus door verkoudheid of een allergische reactie, kan een anti snurk neusspray verlichting bieden tijdens de nacht. Voor onverbiddelijke snurkers zal een spray helaas niet genoeg kunnen doen: daarvoor is hij simpelweg niet sterk genoeg. Voor hen zullen andere middelen tegen snurken effectiever zijn.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de werkduur: anti snurk sprays zijn slechts enkele uren werkzaam en zullen dus middenin de nacht nog een keer aangebracht moeten worden, wat door sommigen als nadeel gezien kan worden.

3. Keelstrips tegen snurken

Keelstrips liggen een beetje in het verlengde van bovengenoemde anti snurk keelsprays, aangezien ze ook de keelweefsels smeren. Je dient de ze voor het slapengaan tegen het gehemelte te plaatsen. ’s Nachts smelten de keelstrips en komen de natuurlijke ingrediënten vrij. Meestal is dit net als bij keelsprays een mengsel van natuurlijke oliën en vitaminen. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat de keelweefsels minder of helemaal niet meer trillen, wat snurken voorkomt.

Middelen tegen snurken: keelstrips

Werkt het? Ja, keelstrips helpen tegen het vibreren van weefsels in de keel. Ze werken over het algemeen langer dan een anti snurk spray, zo rond de 8 uur. Ze zijn dus de gehele nacht werkzaam, wat een groot voordeel is. Bij zeer ernstige snurkklachten zullen de strips helaas niet het gewenste effect hebben. Hiervoor is grover geschut nodig.

2. Neusspreider tegen snurken

Neusspreiders tegen snurken zorgen net als neuspleisters voor het openen van de neusgaten, zodat de neusademhaling wordt bevorderd. Een neusspreider bestaat uit een bruggetje waaraan twee buisjes verbonden zijn. De buisjes dien je in de neusgaten in te brengen. Ze zijn meestal gemaakt van siliconen, zodat ze comfortabel zijn en geen ongemak veroorzaken. Bij het dragen ervan zal er ’s nachts niet meer gedwongen ademgehaald worden door de mond, en wordt snurken dus voorkomen. Neusspreiders zijn effectiever dan neuspleisters en kunnen in sommige gevallen zelfs mensen met een scheef neustussenschot of platte neus helpen.

Middelen tegen snurken - neusspreider

Werkt het? Als de oorzaak van jouw snurkklachten een bemoeilijkte neusademhaling is, kan een neusspreider je zeker helpen om meer lucht binnen te krijgen en een gezonde neusademhaling te hebben tijdens de nacht. Als je echter vooral snurkt door verslapte spieren in je mond- en keelgebied, zal het voor jou waarschijnlijk weinig effect hebben en zal je je heil moeten zoeken in andere middelen tegen snurken.

1. Anti Snurkbeugel

Een anti snurkbeugel is een bitje dat je ’s nachts draagt en dat voorkomt dat je onderkaak tijdens de slaap naar achteren valt. Hierdoor blijft de luchtweg vrij en zal er niet gesnurkt worden. De officiële benaming voor een snurkbeugel is een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA). Er zijn vele verschillende soorten MRA’s of snurkbeugels verkrijgbaar. Het best is om er eentje aan te schaffen die aanpasbaar is aan je gebit. Lees hier meer over verschillende snurkbeugels die op de markt worden aangeboden.

Middelen tegen snurken - Mr. Anti Snurk

Werkt het? Ja, een snurkbeugel is één van de effectiefste middelen tegen snurken, omdat het direct voorkomt dat je luchtweg geblokkeerd raakt. Het is tevens wetenschappelijk getest door het National Center for Biotechnology Information (NCBI) en effectief gebleken in ongeveer 90% van de gevallen, ook bij ernstige snurkklachten.

5 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bestaan er anti snurk middelen die je kunnen helpen snurkklachten tegen te gaan. Lees hier meer over vijf effectieve anti snurk middelen die jou kunnen helpen, bijvoorbeeld een Mandibulair […]

  2. […] probleem blijkt. Het is daarom belangrijk om de klachten aan te pakken. Maar waar te beginnen? In dit artikel bespreken we de 5 beste anti snurk middelen die jouw snurkende partner kunnen helpen. Daarnaast […]

  3. […] dit artikel behandelen we 5 anti snurk middelen die effectief zijn gebleken tegen snurkgedrag. Met stip op 1 […]

  4. […] probleem blijkt. Het is daarom belangrijk om de klachten aan te pakken. Maar waar te beginnen? In dit artikel bespreken we de 5 beste anti snurk middelen die jouw snurkende partner kunnen helpen. Daarnaast […]

  5. […] aanvulling hierop kun je ook het gebruik van een anti snurk middel proberen. Hier worden de beste anti snurk middelen besproken die je het leed van een operatie kunnen besparen. […]

Reacties zijn gesloten.